Cedevitin trener ogorčen debaklom kod Unicaje: Bili smo juniori, a oni s druge planete

Foto: Hina

"IZGLEDALI su kao s druge planete, kao da igra seniorska protiv juniorske momčadi", rekao je nakon teškog poraza kod Unicaje (67:90) u 3. kolu Topa 16 Eurolige Cedevitin trener Veljko Mršić.

"Koliko su više od nas željeli pobjedu, govori i to da su od 33 lopte pod našim košem, oni uzeli čak 19. Upozoravao sam na to. Fizički su dominantniji i atletski moćniji, skočniji, ali mi drugu utakmicu zaredom igramo bez energije i koncentracije. Nemamo osnovnih elemenata da igramo košarku na ovom nivou i to ćemo pod hitno promijeniti." ljutio se Mršić i poručio:
 
"Neću dozvoliti da itko naruši rezultat jer nije u stanju pratiti nivo utakmice. Neka se dovedu na nivo na kojem trebaju biti pa će igrati. Ako treba, igrat ćemo sa sedam-osam igrača."
Za razliku od neimenovanog, ali očito prozvanog Henryja Walkera, koji se i na ovoj utakmici istaknuo promašenim tricama, Mršić sigurno nije mislio na Luku Babića, koji je pogodio četiri trice i bio najbolji strijelac utakmice s 24 koša.
 
"Znali smo da će biti teško, da su najbolja momčad u obrambenim skokovima u ligi, ali nedopustivo je da imaju 19 napadačkih skokova protiv nas. To je ključ poraza ." uvjeren je Babić.
 
"Kad toliko puta skoče u napadu, otvori im se šut. Ovaj poraz je naša krivnja, to se više ne smije ponavljati. Ovo je Top 16, znali smo što nas čeka. Htjeli smo doći ovdje i sada nema plakanja zbog napornog ritma i puno putovanja. Želimo se što prije vratiti u ritam kakav smo imali prije zadnja dva poraza. Nismo zaboravili igrati, samo trebamo skupiti glave."

Pročitajte više