Čedo Prodanović o napadu na Mamića: Čim smo izašli iz auta, poletjele su rakete i bengalke...

Foto: Index, Hina

ODVJETNIK Čedo Prodanović zasigurno je prošao dosta toga u životu, ali ovakav doček, poput današnjeg pred Prekršajnim sudom u Splitu, zasigurno nije imao. Njemu i Zdravku Mamiću dvojica su napadača priuštili su vatrenu dobrodošlicu. Svakako poprilično neuobičajena situacija.

> Mamića u Splitu zasuli raketama, bengalkama i bocama

> Splitska policija: Nema prijave o napadu na Mamića, dvije mlađe osobe bacile su pirotehniku

"Mene više ne može ništa iznenaditi u ovoj državi. Sve su opcije otvorene. Čim smo izašli iz auta, počele su letjeti rakete i bengalke. Poslije su nam kazali da su bacali i boce, ali mi to u prvi trenutak nismo primijetili. Napadače nismo vidjeli. Bili su prekoputa, nešto su i vikali, no ja nisam čuo točno što. Pogodili su automobil koji je bio parkiran u blizini, čovjek ga je kupio prije mjesec dana na kredit. Srećom ta bengalka se nije aktivirala", prepričava dramatične trenutke odvjetnik Prodanović.

"Besmisleno je da se ovaj postupak vodi protiv Mamića, pogotovo u Splitu"

Od suca Stipe Rose zatražili su da se suđenje premjesti u Zagreb.

"Besmisleno je da se protiv Mamića uopće vodi ovaj postupak, a pogotovo još u Splitu. Mislim da je taj slučaj ranije trebalo delegirati nekom drugom sudu. Mi ćemo svakako zatražiti od Visokog prekršajnog suda da se suđenje premjesti u Zagreb. Što reći nakon ovog napada? Došli smo do totalne negacije ovog postupka. Mamiću sude da je ugrozio navijače, a pod policijskom je pratnjom ispraćen sve do Šibenika", kaže Prodanović.

"Baš me zanima hoće li pronaći ovu dvojicu što su bacali rakete i bengalke"

Nema sumnje da će današnji napad pred Prekršajnim sudom u Splitu Mamić znati iskoristiti u daljnjem nastavku postupka. Jer i dosad je tvrdio da se na Hajdukovom stadionu branio, a ne napadao.

"Ja sam na snimci sa stadiona vidio čovjeka, devet minuta se pokušavao probiti da se razračuna sa Mamićem. Mahao je rukama, prijetio, ali njega nema u postupku. Interesantniji je Mamić. Baš me zanima hoće li pronaći ovu dvojicu koji su danas bacali rakete i bengalke", kazao nam je Prodanović.

 

Pročitajte više