Čeferin otvoreno govorio o Modriću, Mandžukiću i Thompsonu

Foto: EPA-EFE

UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin žestoko se obrušio na DJ-a Martina Solveiga gostujući na fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani.

"Taj čovjek je budala i ne bi trebao više voditi ovakve ceremonije", misli Slovenac.

Francuski DJ za vrijeme dodjele Zlatne lopte France Footballa u Parizu upitao je Adu Hegerberg, prvu žensku dobitnicu Zlatne lopte u povijesti, hoće li twerkati na pozornici.

Ona mu je kratko odgovorila "ne", a Solveig se kasnije javno ispričao.

Bivši trener Rijeke Matjaž Kek postao je novi izbornik Slovenije i prva zadaća mu je nagovoriti golmana Jana Oblaka da se vrati u reprezentaciju.

"Kek je dobar izbor, a mi imamo sasvim dobru momčad. Igračima nedostaje malo više osjećaja pripadnosti. Nama nedostaje ono što imaju Hrvati. Ne Thompson... nego taj žar koji oni imaju. Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić morali igrati za reprezentaciju? Nisu, ali su oni uvijek tu i ponosni su kada igraju za svoju državu. Njima nije važno tko je izbornik, tko od njih gdje igra", kaže Čeferin.

Upitan što misli o Marku Perkoviću Thompsonu koji je pjevao hrvatskim reprezentativcima za vrijeme dočeka u Zagrebu, kaže:

"Taj patriotizam Hrvate vodi do uspjeha, no on se miješa s nacionalizmom, što je velika pogreška."

Kritizirao je ABA ligu uz stav da to uništava nacionalna prvenstva. Smatra da je ona uništila slovenske košarkaške klubove i da je to donijelo više negativnih nego pozitivnih stvari.

Pročitajte više