HNL

Čelnici Hajduka stigli na pregovore u HNS

Miranda Cikotic/PIXSELL/EPA

ČELNICI Hajduka našli su se za istim stolom s vodstvom HNS-a.

U ime splitskog kluba stigli su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara, a tema razgovora bila je utakmica protiv Mađarske, koja bi se trebala igrati u Splitu, pišu 24sata.

Hrvatska bi tako protiv Mađarske trebala igrati 13. listopada na Poljudu i bit će to prva utakmica reprezentacije pred splitskom publikom od 15.kolovoza 2012., kad je na Poljudu gostovala Švicarska. 

Iz Hajduka su organizaciju te utakmice i službeno zatražili, a Marijan Kustić je najavio da će do kraja godine doći u Split.

Šuker je već najavio Hrvatsku na Poljudu

U tom je filmu i izbornik Zlatko Dalić, koji bi svjetske doprvake volio voditi na Poljudu, dok je nova vladajuća garnitura Hajduka odlučila raditi potiho. Ne odustaje od zahtjeva prema HNS-u, ali je, za razliku od prošle Uprave, iznijela nekakav stav i došla u Zagreb.

"Hrvatska reprezentacija sigurno će gostovati u Splitu", izjavio je Davor Šuker u veljači u Livnu na Dalićevoj službenoj promociji knjige "Rusija naših snova".

"Prepustite to Gradu Splitu, koji je vlasnik stadiona, i Hajduku, koji je ponos i dika na ovim prostorima. Nitko u HNS-u nema ništa protiv toga da se igra u Splitu, jedva čekamo jer znamo da će stadion biti pun. Ljudi u Dalmaciji vole reprezentaciju, igrači bi željeli igrati. Uvijek sam bio za to da se igra po cijeloj Hrvatskoj, ali zakoni se moraju ispuniti. Kao i sigurnost svih aktera."

Pročitajte više