NBA

Čelnik NBA lige: Ne sviđa mi se to što je Durant učinio

Foto: Profimedia

BUDUĆNOST Kevina Duranta goruća je tema u NBA ligi pa ju je prokomentirao i sam njen čelnik Adam Silver te rekao kako mu se uopće ne sviđa potez bivšeg MVP-ja i jedne od najvećih košarkaških superzvijezda današnjice. Durant je prije dva tjedna zatražio trejd iz Brooklyn Netsa iako je prošle sezone s njima potpisao novi četverogodišnji ugovor vrijedan 194 milijuna dolara, koji još nije ni počeo teći. 

"Iskreno, ne znam je li zatražio trejd ili ga zahtijeva. To mora biti dvosmjerna ulica. Klubovi igračima omogućuju ogromnu sigurnost i garancije te očekuju od njih da zauzvrat održe svoj dio dogovora. Znam da se uvijek vode razgovori iza zatvorenih vrata između igrača, njihovih predstavnika i klubova. Ali ne sviđa mi se što igrači traže razmjene i ne sviđa mi se kako se ovo odvija", rekao je Silver.

Tema za novi kolektivni ugovor

Durant je u Netsima proveo tri turbulentne godine, od kojih je prvu propustio zbog ozljede, a u posljednjoj proživio kaos s Kyriejem Irvingom i njegovim neigranjem zbog necijepljenosti te odlazak Jamesa Hardena. Razumljivo je što želi otići, ali problem je u tek potpisanom ugovoru.

Silver je najavio da će se o ovom i sličnim slučajevima razgovarati u sljedećim pregovorima oko novog kolektivnog ugovora kako bi se uspostavila dodatna pravila i nametnule posljedice koje bi odvraćale igrače od ovako preuranjenog zahtjeva za odlazak.

U međuvremenu, Netsi su u ova dva tjedna shvatili da tržište za njihovog superstara nije veliko i da vjerojatno neće dobiti ni približnu odštetu onoj koju očekuju - neku kombinaciju igrača All-Star kalibra ili mladih nadolazećih zvijezda te gomilu budućih izbora na draftu. 

Pročitajte više