LIGE PETICE

CELTA - BARCELONA 0:3 Nova Barca s igračem manje do povijesne pobjede

Foto: EPA

BARCELONA je i u drugom kolu La Lige uvjerljivo pobijedila. 

Nakon šest godina slavila je u prvenstvenoj utakmici kod Celte i to s 3:0, iako je od 42. minute i isključenja Clementa Lengleta imala igrača manje. 

Tako je novu eru pod novim trenerom Ronaldom Koemanom, koji je izveo veliku čistku ovog ljeta, tijekom koje je Messi zatražio odlazak iz kluba pa se pokajao i vratio, počela impresivno. Pobijedila je u oba prvenstvena kola s gol-razlikom 7:0.

Prvi gol za Barcelonu postigao je 17-godišnji Ansu Fati u 11. minuti, koji je zabio i u prvom kolu. Nakon što je ostala s igračem manje, Barceloni je pomogao suparnički Olaza, koji u 51. minuti zabija u svoju mrežu.

Zanimljivo, ovo je Barceloni već četvrti put ove godine da joj protivnički igrač zabija autogol i po tome je najuspješnija u ligama Petice uz Tottenham i Herthu. Konačan rezultat postavio je Sergi Roberto u petoj minuti sudačke nadoknade.

"Ponosan sam kako je momčad izgledala. Igrali smo odlično iako smo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje. Messi je bio rasterećen, nije puno imao loptu, ali i takav nam je bio od velike koristi. Na poluvremenu smo dogovorili prijelaz na formaciju 4-4-1. Igrači su odlično reagirali na sve što sam im rekao. Mislim da Pedri i Trincao puno više rade u obrani od Dembelea, zato su igrali oni", objasnio je Koeman nakon utakmice. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više