Celta zbog minusa na računu odgodila pregovore s Nikom

TRANSFER Nike Kranjčara u španjolsku Celtu ipak se neće ostvariti tako lako ni brzo kao što su mnogi priželjkivali. Prema najnovijim saznanjima račun kluba koji bi Niku volio vezati na čak pet godina u debelom je minusu, stoga su čelnici Celte pokušali "izvući" plaćanje na rate.

No, sudeći po reakciji Igora Štimca, naknadno i Kranjčarevog odvjetnika Emila Žgura, to će biti teško izvedivo. Garancije koje je Žgur tražio iz Španjolske, a o kojima je Index pisao prije nekoliko dana, zapravo se odnose na sve ulagače u Nikin transfer u Hajduk koji se moraju namiriti. Spekulira se s cifrom koja prelazi 6 milijuna eura.

Gladnih usta, naravno, ima mnogo, jer tu su osim Hajduka i Igor Štimac i Frane Pašalić. No, kako sada stvari stoje, Niko je Celti blizu koliko i daleko. Štoviše, iz španjolskog kluba zatražili su stanku do 25. srpnja. Niko i dalje redovito trenira s "Bilima" i trudi se ostati što dalje od sedme sile.

Poljudski golgeter koji je početkom ove sezone zasjeo u direktorsku fotelju o cijeloj priči, izgleda, najmanje zna.

"Mi i dalje možemo samo tvrditi da je Niko Kranjčar naš igrač. Dok u klub ne dođe oficijelna ponuda mi nemamo što razmatrati. Ne znam u ništa o navodnim dugovima Celte koje odvjetnik Žgur spominje. Valjda on i ljudi koji se bave Nikinim transferom znaju u čemu je stvar." - kazao je Tomo Erceg u razgovoru za Index.

Novopečeni direktor nije se pretjerano usrećio niti s poslom vezanim uz Marija Carevića.

"Njegov ugovor u Stuttgartu traje još dvije godine. Stvar s povratkom nije baš jednostavna." - dodao je Erceg.

Na ponudu koja je za Carevića u Stuttgart stigla iz Rusije, a koja je unijela priličnu pomutnju u stvavove tamošnjih čelnika, Erceg nije želio trošiti riječi.

D.R.

Pročitajte više