NBA DOIGRAVANJE

Celticsi i Clippersi poveli u polufinalima, Boston pobjedu udaljen od finala Istoka

Foto: EPA

BOSTON Celticsi i Los Angeles Clippersi slavili su u petoj, odnosno trećoj utakmici konferencijskih polufinala NBA lige.

Prvaci odigrali užasnu utakmicu

Celticsi su razbili aktualne prvake Toronto Raptorse 111:89, a već na poluvremenu bilo je nevjerojatnih 27 razlike (62:35).

Raptorsi su u prvoj četvrtini postigli samo 11 poena, najmanje u doigravanju u povijesti franšize.

Celticse su do velike pobjede predvodili Jaylen Brown s 27 poena, Kemba Walker s 21 i Jayson Tatum s 18. Kod Raptorsa nitko nije zabio više od 20. Fred VanVleet završio je na 18, Norman Powell na 16, a Pascal Siakam i Kyle Lowry na 10.

Celticsi sada vode 3-2 u seriji i za finale Istoka treba im još samo jedna pobjeda. Sljedeća utakmica igra se u noći sa srijede na četvrtak u 00:30 po našem vremenu.

Jokić nije mogao sam protiv Georgea i Leonarda

LA Clippersi su pak preokretom u zadnjoj četvrtini slomili Denver Nuggetse i poveli 2-1 u pobjedama. Završilo je 113:107.

Paul George s 32 poena i sjajnim šutom (12/18, trice 5/7) i Kawhi Leonard s 23 poena, 14 skokova i 6 asistencija bili su prejaki za Nuggetse, koje je predvodio Nikola Jokić (32 poena, 12 skokova i 8 asistencija).

Ivica Zubac u redovima Clippersa postigao je 8 poena i uhvatio tri skoka za 22 minute na terenu. Pogodio je jedan šut za dva poena, a ostalih šest koševa zabio je s crte slobodnih bacanja.

Četvrta utakmica ove serije na rasporedu je u noći na četvrtak u 3 sata po našem vremenu.

Pročitajte više