JAKE MJERE SIGURNOSTI Centar Torina blokiran, stiže više od tisuću Boysa

Foto: Index 

PIAZZU San Carlo, "dnevni boravak" Torina, okupirali su navijači Dinama i karabinjerske snage koje vode računa o tome da Bad Blue Boysi u miru razgledaju kip Emanuelea Filiberta Savojskog, kulturno se uzdignu te u miru krenu prema stadionu Juventusa, na kojem večeras (20:45) završava skupina H Lige prvaka. (PRATITE UŽIVO DOGAĐANJA PRED UTAKMICU, KRETANJE REZULTATA I REAKCIJE

Dinamo će protiv Juventusa, prvaka Italije, tražiti prvi bod ili barem prvi pogodak za oproštaj od natjecanja. Prema podacima talijanskih medija, Modre će večeras na stadionu bodriti oko 700 navijača, no policija očekuje da će u zemlju ući njih preko tisuću. 

Na Piazzi San Carlo trenutačno se nalazi 500-tinjak navijača Dinama. Raštrkani su po kafićima i klupama. Veći broj policajaca osigurava prilazne ulice, dok helikopter nadlijeće prostrani trg.

Utakmica Juventusa i Dinama je visokorizična, posebno zbog velike tučnjave koja se dogodila uoči prve utakmice u Zagrebu. Prije večerašnjeg uzvrata pojačane su kontrole na autoputu Venecija - Trst i na granici sa Slovenijom.

Još uvijek su svježa sjećanja na velike nerede tijekom susreta Udinesea i Dinama 2008. godine u Europa ligi. Talijani su osobito oprezni jer znaju da opasnost ovaj put prijeti i zbog mogućih međusobnih okršaja frakcija Bad Blue Boysa.

 

Pročitajte više