Červar: Igrači su ostvarili još jedno čudo

"OVO je veliki dan hrvatskog sporta i hrvatskog rukometa. Osigurali smo srebrnu medalju, te tako nastavili niz naših uspjeha na velikim natjecanjima," kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Lino Červar nakon pobjede protiv Francuske, kojom je hrvatska vrsta izborila plasman u finale svjetskog prvenstva u Tunisu.

Hrvatski izbornik nije želio izdvajati niti jednog igrača u ovoj velikoj pobjedi.

"Svakom igraču treba stistnuti ruku. Ostvarili su još jedno čudo, jer rezultati koje ova reprezentacija postiže u posljednje dvije godine su stvarno čudesni," dodao je Červar.

I polufinalni dvoboj hrvatska vrsta je otvorila loše. Francuzi su poveli 6-2, no tada je proradila igra olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka.

"Kroz utakmicu smo promijenili tri obrane. Počeli smo 3-2-1, pa 5-1, a dokrajčili smo ih obranom 6-0. Počeli su se napucavati i više nisu znali što uraditi. Potpuno smo ih uništili".

Hrvatska će u finalu igrati protiv Španjolske. "Crvenu furiju" pobijedili smo u skupini, no u drugom krugu natjecanja španjolska vrsta je igrala daleko bolje.

"Podigli su formu i bit će to vrlo teška utakmica. Igraju kao preporođeni. U polufinalu su usprkos silnom pritisku uspjeli pobijediti Tunis. Međutim, premda imamo srebro, ne mislimo stati, idemo po još jedno zlato," zaključio je Červar.

Pročitajte više