Červar: Koreju ćemo pobijediti kontroliranjem igre

UOČI današnjeg susreta s Korejom, ključnom utakmicom naše rukometne reprezentacije u skupini Svjetskog prvenstva, razgovarali smo s izbornikom Linom Červarom.

"Nakon jučerašnje utakmice znali smo da sad dolaze dvije puno teže i za nas puno važnije utakmice. Jedna od ove tri jake momčadi morat će otpasti; mi ćemo danas dati sve od sebe kako bi pobjedili Koreju jer nas ta pobjeda sigurno vodi u drugi krug natjecanja", rekao je Červar u razgovoru za Index.

S obzirom da su jučer Rusija i Koreja završili utakmicu izjednačenim rezultatom, Hrvatska danas ide po pobjedu koja će našim rukometašima zagarantirati nastavak natjecanja. No to i dalje ne znači da je utakmica s Rusijom išta manje bitna.

"Ukoliko danas pobjedimo Koreju, u utakmici s Rusijom odlučivat će se samo o tome s koliko bodova prelazimo u drugi krug, što je također izuzetno važno", kaže Červar.

Upitali smo izbornika i kakav pristup taktici je hrvatska reprezentacija razvila uoči večerašnjeg susreta.

"Koreja je vrlo dinamična, brza momčad, no mi smo spremni za njih. Pobjedit ćemo tako što ćemo držati kontrolu nad igrom. No, sigurno je da su protivnik kojeg se ne smije podcijeniti, sjećamo se problema koje su nam zadali u Ateni. Nadamo se najboljem", zaključio je Lino Červar u razgovoru za Index.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više