SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Červar: Ne možemo ciljati na visok plasman i raditi ovakve stvari

Foto: EPA-EFE

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

HRVATSKA je pobijedila Japan 35:27 u utakmici koja je za rukometaše Line Červara predstavljala lakši trening uoči sutrašnje utakmice s Makedonijom koja će biti daleko teža.

Izbornik je izrazio zadovoljstvo pobjedom i četvrtim bodom, no zasmetala mu je jedna stvar.

"Brine me 18 izgubljenih lopti. Moramo to reducirati ako želimo napraviti nešto veliko, ispod 10. Sve što je preko 10 nije dobro."

Bilo je i puno pozitivnih stvari.

"Čestitam igračima. Mislim da smo mogli, istrčali smo se, odigrali smo dobro. Rotirao sam sve igrače, danas smo čuvali od napora Cindrića. Zadovoljan sam kolektivnom igrom i bilo je dobrih momenata, publika nas je podržala. Moramo biti oprezni, prvi zadatak nam je da idemo na Olimpijadu, to nam je najvažniji cilj. U našoj grupi stvar još nije riješena, sutra igramo s Makedonijom. Ne smijemo se zadovoljiti s ova četiri boda. Sutrašnja utakmica je vrlo bitna, može puno toga odlučivati", rekao je izbornik pa nastavio:

"Moramo držati taj ritam, izvući još više od sebe i neke olako napravljene pogreške ispraviti. Ima prostora za ispravak, ne smijemo podleći samozadovoljstvu. Moramo biti čvršći u obrani. U prvom poluvremenu smo dobro otvorili utakmicu, a kasnije smo popustili."

Protiv Japana Ivan Stevanović je imao 12 obrana, a Marin Šego devet.

"Bez golmana nema velikih pobjeda, bez golmana niti obrana nije dobra. Moraju tako nastaviti."

Hrvatska sutra od 18 sati igra protiv Makedonije.

"To je protivnik kojeg dobro poznajem, sve sam ih trenirao. Njima je motiv nas pobijediti, imaj svoj pametan stil igre na čelu s Kirom Lazarovom."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više