Červar: Norvežani su zaslužili pobjedu

PORAZOM u dvoboju s Norveškom reprezentacija Hrvatske posve je zakomplicirala situaciju u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Tunisu. Nakon prve runde četvrtfinalne skupine koja se igra u Nabeulu u vodstvu je Srbija i Crna Gora sa pet bodova, Španjolska i Hrvatska imaju po četiri, Norveška tri, a Njemačka i Švedska po bod.

"Norvežani su bili bolji, zaslužili su pobjedu. Mi smo igrali dobro u obrani, no vrlo loše u napadu. Vanjska linija je bila posve neraspoložena, a tako je teško dobiti utakmicu. Lacković i Buntić nisu imali svoj dan. No, nisu oni jedini krivci, mi jednostavno nismo imali raspoloženog igrača," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska će u utorak igrati protiv Njemačke i novi kiks udaljio bi nas iz borbe za polufinale.

"Sutra je novi dan. Moramo ovaj poraz što prije izbaciti iz glave. Ništa nije izgubljeno. Još uvijek imamo velike izglede za jedno od prva dva mjesta u skupini. Njemačka je uvijek opasan suparnik, no bolji smo od njih," dodao je Červar.

Njegov kolega na suparničkoj strani nije skirivao zadovoljstvo.

"Dečki su odigrali hrabro i vlo motivirano. Željeli su pobijediti olimpijske pobjednike i svjetske prvake. Moji igrači su iskoristili umor, te probleme s ozljedama u suparničkom taboru i sasvim smo zasluženo pobijedili," kazao je Gunnar Pettersen.

Norveška reprezentacija posljednjih godina nije bila sudionik velikih natjecanja i dosadašnji rezultati u Tunisu predstavljaju za njih veliki uspjeh.

"Ova momčad je tri godine zajedno. U sastavu imamo niz iskusnih internacionalaca koji igraju u uglednim europskim klubovima i vjerujem kako je došao trenutak da ostvarilo veliki rezultat," dodao je Pettersen.

Pročitajte više