Červar: Pobijedili smo jer smo bili psihički jaki

"OVA pobjeda veliki je trenutak za hrvatski rukomet. Izborili smo plasman u polufinale na četvrtom velikom natjecanju uzastopce. Time se može pohvaliti malo koja reprezentacija," kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon pobjede protiv Srbije i Crne Gore (24:23), koja je hrvatsku vrstu odvela u polufinale Svjetskog prvenstva u Tunisu.

Hrvatska reprezentacije je pobjedu izborila doslovce u posljednjim sekundama, nakon što je u drugom dijelu dva puta gubila sa po tri pogotka razlike.

"Sve smo pokušali kako bi preokrenuli rezultat. Igrali smo obranu 3-2-1, pa 5-1, te 6-0. Cijelo vrijeme smo tražili dobitnu kombinaciju, dečki su se sjajno borili i niti jednog trenutka se nisu predavali. Pobijedili smo jer smo bili psihički jaki. Ova reprezentacija je mnogo puta izvukla utakmice u neizvjesnim završnicama i time smo pokazali kako smo jedinstveni i snažni," dodao je hrvatski izbornik. Niti u ovom susretu Červar nije mogao računati na jednog od ponajboljih igrača, Petra Metličića.

"Cijeli turnir imamo velikih problema s ozljedama. Praktički nemamo niti jednog zdravog igrača i zbog toga je ovaj uspjeh još veći," zaključio je Červar.

Kavran: Plasman u polufinale je pravi podvig

"Plasman u polufinale pravi je podvig. Cijelo prvenstvo imamo velikih problema s ozljedama, no usprkos svemu dečki su uspjeli izboriti mjesto među četiri najbolje reprezentacije svijeta," kazao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran.

Čelni čovjek hrvatskog rukometa čestitao je igračima na velikom trudu i želji, što je rezultiralo velikim preokretom i hrvatskom pobjedom.

"Svaka čast dečkima. Niti jednog trenutka se nisu predali. Izdržali su strašan pritisak i upisali pobjedu. Sjajno su se borili i sada nam se otvorio put prema zlatnoj medalji," dodao je Kavran.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac zahvalio je suparnicima što su korektno priznali poraz.

"Bila je ovo viteška borba. Obje reprezentacije su se izdigle iz atmosfere koju donose međusobne utakmice i nije bilo niti jednog incidenta niti na jednoj strani. Utakmica je bila teška za gledanje i na kraju smo zasluženo pobijedili," dodao je Gobac.

Pročitajte više