Červar urlao u slušalicu: Gobac me maknuo jer misli da je on otac rukometa

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

LINO ČERVAR dao je izjavu nakon što je ukinuta njegova funkcija koordinatora struke u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. "Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu javno govoriti, to je hrabrost", rekao je Červar za RTL telefonski.

Novinar ga je potom pitao zašto ga je Zoran Gobac maknuo. "Jer misli da je otac rukometa", vikao je Červar i nastavio: "Mislio je da sam mu ja opasnost, a ja nisam nikome opasnost. Ja se bavim rukometom, pišem stručne stvari, nemam nikakve ambicije."

Podsjetimo, na Červarov prijedlog smijenjen je izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, a na tu funkciju je postavljen kapetan legendarne zlatne generacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac.

► KLIKNI OVDJE I POSLUŠAJ ČERVAROVU REAKCIJU

Upravni odbor smijenio Červara

Perkovac je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora, a onda je isti Odbor ukinuo funkciju koordinatora struke, pa je samim time i Červar razriješen dužnosti. Upravni odbor je također izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

Oni su Boris Mesarić, koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli, zadužen za marketing, te Zoran Gobac, koji će biti zadužen za muški rukomet.

Gobac rekao da je od 2012. u mirovini za medije

Zorana Gopca pitali smo za komentar odluke UO-a da ga postavi na poziciju dopredsjednika Saveza zaduženog za muški rukomet te da nam objasni što ta uloga točno znači, koje su mu ovlasti i zbog čega je maknut Červar. Gobac se zahvalio na pozivu i rekao nam je kako je od 2012. u mirovini za medije.

Červar u srijedu također nije bio raspoložen za pretjerano komentiranje svoje i Horvatove smjene, samo nam je kratko rekao: ''Važno je da je Gobac zadovoljan.'' Červara smo zatim upitali što to točno znači, na što nam je zlatni hrvatski trener rekao da pitamo Gopca što to znači.

Kad smo mu rekli da smo ga pitali i da nam je rekao da je u ''mirovini za medije od 2012.", dobili smo odgovor: ''Eto, onda ga pitajte kad izađe iz mirovine.''

 

Pročitajte više