Červar: Vjerujem da smo osigurali četvrtfinale

IAKO se Brazil ne može svrstati u kategoriju protivnika koji su mogli pomrsiti račune Lini Červaru, način na koji je hrvatska reprezentacija ispratila svog drugog protivnika na OI razveselio je izbornika. Osim zbog atraktivne i kvalitetne igre, zadovoljan je i zbog povratka nekoć najboljeg desnog krila na svijetu Mirze Džombe, kao i zbog velikog doprinosa Venija Loserta koji je sakupio čak 14 obrana.

"Zadovoljan sam pristupom koji je bio odgovarajući od početka do kraja. Posebno sam zadovoljan s Losertom kojeg sam motivirao prije utakmice dajući mu do znanja da je sada prvi vratar olimpijskih pobjednika, a ne treći Barcelone. I Džomba se vratio nakon operacije, ovo je bio pravi trenutak da ga se stavi u pogon. Iako matematički nismo osigurali četvrtfinale, vjerujem da smo vrlo blizu. Tamo nas čeka vrlo jaka momčad jer je ona grupa vrlo izjednačena. Što se tiče Balića, njegovoj ozljedi treba pristupiti s velikim oprezom. Ta ruptura se može i vrlo lako povećati.", rekao je Červar i dodao par riječi o našem sljedećem protivniku, starim znancima Francuzima.

"Francuzi su vrlo jaka momčad od koje je teško naći boljeg protivnika na ovom turniru. No mi smo ih već svladali na prošlom europskom prvenstvu i pokazali smo da nisu nepobjedivi. Bit će teško bez Ivana, ali srećom ta utakmica neće biti od presudne važnosti."

Džomba: Hvala Bogu da je gotovo s jutarnjim terminima

Džomba je izrazio zadovoljstvo zbog povratka, ali i zbog činjenice da je ovo posljednja utakmica hrvatske reprezentacije u jutarnjem terminu. Zagrebov je igrač bio najbolji strijelac "Paklenih" sa sedam postignutih golova.

"Ne sjećam se kada smo posljednji put zabili ovoliko golova. Nije to samo zbog toga što su Brazilci loši, mi smo odigrali zaista sjajno. Losert je pridonio brojnim obranama, a Ivano svojom podrškom s klupe. Znam kako se osjeća jer sam i ja dugo vremena bio u istoj situaciji", rekao je odlično raspoloženi Džomba.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više