Červar vraća Balića? U stožeru bi mogla biti još jedna legenda iz Portugala

Foto: Guliver Image/Getty Images

OD trenutka kad je Željko Babić sa cjelokupnim stožerom reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj dobio otkaz, nije bilo ni grama sumnje tko je jedini pravi kandidat za upražnjeno mjesto izbornika.
 
Bez obzira na to što su se spominjala brojna ugledna imena, a neki od njih su bili i stranci, poput slavnog Danca Ulrika Wilbeka, jasno kao dan bilo je da Zoran Gobac i ostatak Saveza žele isključivo čovjeka koji je 2003. hrvatski rukomet s dna podigao na sam vrh svjetskog rukometa i tamo ga držao punih sedam godina.
 
Lino se teška srca oprostio s Makedonijom, svojom drugom domovinom, no kako je rekao prije nekoliko dana za Index, hrvatsko srce u njemu je prevladalo i majstor iz Umaga nastavit će tamo gdje je stao prije sedam godina.
 
''Morate me razumjeti. Meni je najteže, stvarno sam između dviju vatri. Ne bih želio sebe gurati u prvi plan niti nuditi spektakularne izjave. To nije moj stil niti je korektno. U Makedoniji sam proveo sedam godina, to je moja druga domovina i stvarno mi nije lako. Posebno u trenutku dok je u Makedoniji teška politička situacija, no zna se odakle sam i tko sam'', Indexu je rekao Lino kad je prelomio odluku.
 
Sutra će Červar odraditi prvu službenu presicu nakon koje će puno toga biti poznato. Javnost najviše zanima hoće li Lino ''pomilovati'' Balića i Metličića, igrače s kojima je stvarao rukometnu povijest te ih vratiti u stožer, kao i hoće li vratiti u momčad neke igrače koji su se navodno oprostili, odnosno, kojih nije bilo u Francuskoj.
 
Lino nam je potvrdio da će razgovarati s Ivanom Balićem i vidjeti kako diše jedan od najvećih rukometaša svih vremena, a kao članovi stručnog stožera spominju se Hrvoje Horvat, mladi trener Nexea te Vlado Šola, zlatni vratar iz Portugala, koji bi trebao biti trener golmana.
 
Červar je i dalje trener skopskog Metalurga, ali zbog obaveza s Hrvatskom i zahtjeva HRS-a nagađa se da će napustiti i taj posao.
 
Červar je vodio hrvatsku reprezentaciju od 2002. do 2010. godine i sa “kaubojima” je osvojio šest medalja.
 
Ima olimpijsko zlato (2004), bio je svjetski prvak (2003), te još dva puta svjetski doprvak (2005, 2009). Također, ima i dva srebra sa europskih prvenstava, 2008. i 2010. godine.
 
 

Pročitajte više