Červar za osnivanje Ministarstva sporta

SABORSKI zastupnik i izbornik naše zlatne rukometne reprezentacije Lino Červar založio se na današnjoj sjednici saborskog Odbora za mladež, obitelj i šport za osnivanje ministarstva za šport ili barem zasebnog tijela koje bi se pri Vladi RH bavilo problemima športa, obrazlažući to značajem kojeg šport ima u Hrvatskoj.

Članove Odbora, kojem predsjedava Jadranko Vidović, pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i športa Romana Caput Jogunica upoznala je s osnovnim smjernicama Prijedloga nacrta zakona o športu.

Saborski zastupnici, bivši i aktivni športaši, Lino Červar, Franjo Arapović, Danira Nakić - Bilić, Biserka Perman i Mirko Filipović istaknuli su nezadovoljstvo slabim tretmanom tjelesnnog odgoja u školama. Po njima Hrvatskoj nedostaju športski objekti, a posebno školsko-sportske dvorane u kojima bi se mogle provoditi izvannastavne športske aktivnosti. Tijekom rasprave o zakonu predloženo je da se raspravi mogućnost uvođenja mirovine za zaslužne športaše.

Romana Caput Jogunica posebno je zahvalila predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i predsjedniku Zlatku Mateši na dosadašnjoj suradnji na izradi Prijedloga zakona o športu te najavila da bi se u studenome trebao naći u saborskim klupama u prvom čitanju.

Pročitajte više