Červar želi čuti Glavaševu himnu: Neka nam u Osijeku svira "Inati se Slavonijo"

"GRKE moramo pobijediti", apostrofirao je Lino Červar na konferenciji za novinare u Osijeku uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Austriji. Pripadnike sedme sile Červar je izvijestio kako protiv Grka vjerojatno neće igrati Lacković i Buntić koje muče ozljede trbušnog zida, odnosno lakta, ali to ne smije biti isprika u susretu u kojem je hrvatska veliki favorit.

"Imamo imperativ pobjede i tako se ponašamo. Uopće ne želim dovoditi u pitanje da ćemo biti bolji od Grčke. Ozljede nisu nikakvo opravdanje", kazao je Červar koji je na pitanje hoće li se i dvoranom u Osijeku zaoriti "Morska vila" ponudio pomalo iznenađujuć odgovor. "To je lijepa pjesma, ali odabir glazbene kulise prepustit ćemo domaćinima. Može i ona 'Inati se Slavonijo'..." Ovom je izjavom Červar pokazao da je suradnja između HDZ-a i HDSSB-a ipak moguća. Naime, izbornik hrvatske reprezentacije član je vladajuće stranke, a "Inati se Slavonijo" bila je zaštitni znak Branimira Glavaša u predizbornoj kampanji. No, sport ipak dolazi ispred politike.

Izborniku su na pressici društvo pravili Damir Bičanić i Domagoj Duvnjak, kojima je drago što će igrati u domaćem, slavonskom ambijentu. Bičanić je, naime, ponikao u Osijeku dok je Duvnjak iz obližnjeg Đakova. "Raduje me što ću igrati pred domaćom publikom. Siguran sam da će me puno mojih Vukovaraca doći gledati", kazao je Bičanić. Duvnjak, pak, već gleda u budućnost.

"S Europskog prvenstva vratit ćemo se kao pobjednici, a ja ću na proslavu u Đakovo opet doći u šokačkom odijelu i u kočiji", rekao je Duvnjak.

J.C.
Foto: Vlado Kos (Cropix)

Pročitajte više