Imamo tri najbolja srednja na svijetu, a nemamo sreće da igraju zajedno

Foto: HRS, Epa

HRVATSKA rukometna reprezentacija je odigrala daleko najgoru utakmicu generacije i izgubila je od Argentine 23:19 u ključnoj utakmici za plasman u četvrtfinale SP-a.

Ovim porazom Hrvatska se dovela do toga da joj za plasman među osam igra samo teorija, a nakon debakla izbornik Lino Červar kazao je da odlazi nakon završetka turnira u Egiptu.

Blamažu hrvatske rukometne reprezentacije za Index je komentirao bivši golman Hrvatske Ivan Stevanović.

Ne znam što bih rekao nakon ovoga. Bila je ovo jedna od najgorih utakmica reprezentacije u zadnjih 10, 15 godina. Protiv Argentine smo u 60 minuta imali samo nekoliko dobrih minuta, ali pokazalo se da to nije moglo biti dovoljno za pobjedu. Jednostavno, to je bilo premalo. Pešić je branio odlično, Čupić je u prvom poluvremenu igrao sjajno, držao nas je u igri, davao nam je nadu, ali nismo bili pravi i Argentina je zasluženo pobijedila.

Nemam objašnjenja za ono što smo odigrali u drugom poluvremenu 

Počeli smo jako loše, ali do poluvremena nas je Čupić vratio. Na početku drugog poluvremena smo imali dobar momentum, bili smo u psihološkoj prednosti jer smo se uspjeli vratiti iz golemog zaostatka, a onda se dogodio totalni raspad u drugom poluvremenu. Nemam objašnjenja zašto smo odigrali tako sporo, tako loše u napadu. Sve što smo radili bili su neki pokušaji na individualnu kvalitetu, ali nije prošlo.

Užasan početak bio je ključ debakla 

Mislim da nas je užasan ulazak u utakmicu previše potrošio i da je to bio ključ kraha u nastavku. Teško je stizati toliku prednost protivnika. Također, vidio sam da su neki igrači imali problema sa želučanom virozom, Cindrić je odmah otpao, Duvnjak je prebolio koronu, vidi se da nije spreman, a Karačić je pokušao igrati s teškom upalom pubične kosti. Momci su dali sve od sebe, ali ovaj put nije prošlo. Imamo tri najbolja srednja na svijetu, a nikad sva trojica nisu bila zdrava na jednom turniru. Ne mogu vjerovati.

Hrvatska je najviše patila što nema publike jer mi uvijek igramo srcem 

Čitav turnir je bio čudan. Organizacija je bila takva kakva je bila, no nemamo se tu što vaditi. Kako nama, tako i drugima. Ipak, rekao bih da smo mi bili ti koji su najviše hendikepirani izostankom publike. Hrvatska je uvijek igrala sa srcem, nas bi emocije tjerale, a ovaj put u Egiptu toga nije bilo.

Červar zna najbolje koliko još može dati 

Vidio sam da je Lino dao ostavku nakon utakmice. Izbornik zna najbolje kako se osjeća i koliko još može dati. Premda je stalno govorio da mu je želja biti na klupi do Igara u Tokiju, očito ga je ovaj poraz dotukao i šokirao. Od početka turnira ni on nije bio zdrav. Primio je puno injekcija i sve su to detalji koji su sigurno ostavili traga.

Nije još sve gotovo. Šansa za četvrtfinale još postoji. Mala je, ali postoji. Dok se god igra, treba vjerovati. Nije nam se jednom dogodilo da jednu utakmicu odigramo katastrofalno, a onda se u idućoj izvadimo. Treba vjerovati do zadnjeg trenutka.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više