RUKOMETNI EURO

Česi iznenadili Makedonce, a čudesni Schmid s 15 golova uništio Poljake

Foto: EPA

UNATOČ novih osam golova koje je zabio Lazarov, Sjeverna Makedonija je doživjela prvi poraz na rukometnom Euru. Nakon pobjede sa zvukom sirene nad Ukrajinom (26:25), Makedonci su iznenađujuće izgubili od Češke 27:25 i doveli u pitanje plasman u sljedeću fazu prvenstva.

U prvom poluvremenu vođena je velika borba, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a onda su Česi u drugom dijelu dodali gas, preokrenuli dva gola minusa s odmora i na kraju slavili u Beču pred brojnim makedonskim navijačima. Do dva važna boda vodili su ih Kasparek sa sedam te Babak i Zdrahala s po pet golova.

U istoj skupini B od 18:15 igraju Austrija i Ukrajina. U trećem kolu 14. siječnja Sjeverna Makedonija borit će se za prolaz protiv Austrije (18:15), a drugi susret igrat će Ukrajina i Češka (20:30).

Rezultati by SofaScore

Švicarci su na startu prvenstva glatko izgubili u skupini F od Švedske (34:21), a danas su u Göteborgu šokirali Poljsku 31:24 i izbacili je s prvenstva. Ako se pitate što se dogodilo inače uvijek dobrim Poljacima, odgovor je - Andy Schmid, 36-godišnji bek koji im je zabio 15 golova od ukupno 31 pogotka Švicarske.

Poljaci su do sredine prvog poluvremena vodili s dva razlike, a onda krenuli padati. Švicarska je na odmor otišla s 14:12, a potom je igrač Rhein-Neckar Löwena dotukao protivnika i vratio Švicarce u igru za drugi krug Eura.

Slovenija, koja je u prvom kolu svladala Poljsku 26:23, od 18:15 u Göteborgu protiv Švedske igra direktni dvoboj za prolaz dalje, prvo mjesto i vjerojatno dva boda za narednu fazu. 

U trećem kolu skupine 14. siječnja igraju Švicarska i Slovenija (18:15) te Poljska i Švedska (20:30). 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više