Česi nakon slavlja i dalje u nevjerici: Hrvati, gdje ste bili?

ČEŠKI Davis cup reprezentativci bili su u porečkoj dvorani Žatiki kao na domaćem terenu, što je rezultiralo metlom za hrvatske tenisače, koji ni u jednom trenutku nisu praktički imali šanse za pobjedu.

"Hrvati gdje ste bili", vrište naslovnice čeških medija, koji i dalje ne mogu vjerovati da u Žatiki gotovo da i nije bilo hrvatskih navijača. Auditorijem su prevladavale crveno-bijelo-crveni dresovi bučnih gostujućih navijača i zahvaljujući upravo njima Tomas Berdych i Radek Štepanek osjećali su se kao kod kuće, što je rezultiralo i sjajnim pobjedonosnim partijama.

"Kada smo ušli u dvoranu nismo mogli vjerovati, izgledalo je kao da igramo u Ostravi. Čeha je došlo na tisuće, kao da osvajaju Jadran pa hrvatske teniske zvijezde Čilić i Karlović nisu imali toliko potrebnu podršku, a samim time ni šanse za pobjedu, pogotovo nakon prvog maratonskog meča", prenose izjave Čeha tamošnji mediji.

Realno, bili su to vrlo izjednačeni dvoboji, a sjajna podrška čeških navijača, koji su imali na stotine zastava, pjesama i bubnjeva, odnijela je prevagu na stranu gostiju i Hrvati se s pravom mogu pitati jesu li sve napravili...

Pročitajte više