Česi osjetili na vlastitoj koži: Nikad ne reci Nihat

TURSKI heroj Nihat Kahveci zabio je dva gola u povratku njegove reprezentacije od 0:2 na 3:2 i tako još jedanput potvrdio da u nogometu vrijedi izreka - nikad ne reci nikad.

Česi su do 75. minute imali dva gola prednosti i već su počeli razmišljati o utakmici s Hrvatskom. No, prvo ih je načeo Turan, a junak Nihat je riješio utakmicu u samo dvije minute i probudio češke reprezentativce iz sna o četvrtfinalu.

"Sve dok protivnik nije poveo 2:0, nismo igrali dobro, ali smo se nastavili boriti. Prvi gol je bio ključan, to je bila prekretnica utakmice i Česi su se zabrinuli kad smo ga zabili", rekao je Nihat.

Turci su se na Euru već pokazali kao momčad koja se ne predaje, s obzirom da su protiv Švicaraca na poluvremenu gubili 1:0, da bi u drugom dijelu utakmice preokrenuli tijek susreta i u sudačkoj nadoknadi golom Turana došli do vodstva 2:1. Zanimljivo je da turski reprezentativci na ovom natjecanju ni jednu utakmicu nisu prvi poveli. Od Portugala su izgubili glatkih 2:0, a na utakmicama na kojima su upisali pobjede su u početku gubili 0:1 i 0:2. Sve to govori da je to momčad koja igra fanatično te koja nikad ne gubi nadu.

"Uspio sam zabiti nakon pogreške njihova vratara, a onda sam zabio i naš treći. Na ovakvim turnirima se rijetko viđaju utakmice poput ove i neopisiv je osjećaj zabiti za pobjedu i četvrtfinale. Jako smo sretni što smo uspjeli proći skupinu", zaključio je napadač Villarreala.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više