NAVIJAČI

Česi osudili čin navijača koji su htjeli provocirati Kosovare dronom

Foto: Hina

DAN prije utakmice reprezentacija Kosova i Češke policija je u blizini Uroševca uhitila češke navijače jer su pripremali provokaciju za susret.

Prema već poznatom principu, kao Albanci u Beogradu 2014., htjeli su tijekom utakmice pustiti dron s porukom "Kosovo je Srbija".

Nogometni savez Češke distancirao se od ovog incidenta istaknuvši da navijači ne bi smjeli miješati politiku u sport.

"Ta grupa ljudi je imala dron, srpsku zastavu i transparent s natpisom 'Kosovo je Srbija'. Također, nađeni su pirotehnika i noževi. Češka nogometna reprezentacija odbija bilo kakvo slično ponašanje navijača koje bi vezalo politiku i sport. Situaciju rješava kosovska policija u suradnji s ambasadom Češke Republike", izjavio je glasnogovornik saveza Mihal Jurman.

Glasnogovornik češkog ministarstva vanjskih poslova Robert Žehak rekao je da je kosovska policija saslušala šestoricu Čeha, od kojih jedan ima i srpsko državljanstvo, i dvije Čehinje iz te grupe, a nakon saslušanja pušteni su na slobodu.

"Češka ambasada je s njima na vezi, svi su u redu i na putu za Prištinu. Prema našim informacijama, htjeli su tijekom utakmice unijeti transparente s natpisima o Kosovu i Srbiji. Policija je kod njih našla i dron", rekao je Žehak.

Češka reprezentacija je zbog ovog izgreda upozorila svoje navijače da će danas na utakmicu s Kosovom na stadion moći unijeti samo zastave svoje zemlje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više