Češka bolja od Švedske, Slovaci uvjerljivi

HOKEJAŠI Češke pobijedili su Švedsku 2:1 u dvoboju 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, ali su Šveđani svejedno u drugi krug natjecanja ulaze s prve pozicije u skupini.

Nakon tri odigrane utakmice tri su momčadi u C skupini imale po šest bodova, Švedska, Češka i Norveška, ali je Švedska osvojila prvo mjesto zbog najbolje gol-razlike u utakmicama protiv protiv protivnika koji idu u drugu fazu natjecanja, dok je prema istom kriteriju drugo mjesto osvojila Češka, a treće Norveška.

U utakmici igranoj pred ispunjenom SAP Arenom u Mannheimu pred 12.500 gledatelja Češka je slavila golovima Tomaša Rolineka i Petra Hubačeka, dok je jedini strijelac za Šveđane zabio Magnus Paajarvi Svensson.

U drugoj fazi natjecanja spajaju se B i C skupine, pa će tako Švedska prvu sljedeću utakmicu igrati protiv Latvije već u petak, Češka će igrati protiv Švicarske u subotu, dok će Norveška igrati protiv Kanade također u subotu.

U A skupini Slovačka je visokom pobjedom nad Kazahstanom 5:1 osigurala drugo mjesto iza Rusije. Dva je gola u utakmici igranoj u Kölnu postigao igrač domaćih Sharksa Ivan Čiernik, dok je Peter Budaj na vratima obranio 34 udarca.

"Igram četiri godine ovdje i stekao sam puno prijatelja, od kojih je puno bilo večeras na susretu. Drago mi je da sam postigao golove zbog njih", komentirao je Čiernik.

U drugoj rundi natjecanja Slovačka prvu utakmicu igra u petak protiv Danske. Finska i Rusija također igraju u petak, dok će Rusija i Njemačka snage odmjeriti u subotu. Kazahstan čeka borba za ostanak, a prvi dvoboj donosi im ogled sa SAD-om.

 

SP u hokeju na ledu, 3. kolo:

Skupina A

Rusija – Bjelorusija 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Kazahstan – Slovačka 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Redoslijed: 1. Rusija 9, 2. Slovačka 6, 3. Bjelorusija 3, 4. Kazahstan 0

Skupina C

Francuska – Norveška 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)

Češka – Švedska 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Pročitajte više