Četiri asa u polufinalu Cincinnatija

ČETIRI najbolja svjetska tenisača, Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal i Novak Đoković, igrat će u polufinalu jakog ATP turnira u Cincinnatiju (tvrda podloga).

Četiri tenisača koja dominiraju u posljednje vrijeme (Federer i Nadal nešto duže), prošli su sve zamke ovog turnira, te će u subotu između sebe odlučivati o putnicima u finale. Parovi su: Federer - Murray i Nadal - Đoković.

Nakon što su Murray i Federer u ranijem terminu četvrtfinala obavili posao protiv Benneteaua, odnosno Hewitta, kasnije su njihov primjer pratili Đoković i Nadal, te su sa istovjetnih 6:4, 7:5 pobijedili svoje suparnike.

Đokovićeve igre sve su bolje kako je odmicao turnir, pa je tako najbolji bio protiv Francuza Gillesa Simona, čiji je obrambeni tenis relativno lako probio. Imao je u tom meču Đoković čak devet break prilika i bilo je samo pitanje vremena kada će slomiti suparnika i sa kakvim rezultatom pobijediti.

Rafael Nadal također igra sve bolje. Mučio se protiv Seppija u 2. kolu, potom je lakše pobijedio Mathieua, a u četvrtfinalu je svladao Čeha Tomaša Berdycha 6:4, 7.5, u meču gdje češki tenisač nije imao niti jednu priliku za break.

S druge strane je Nadal stalno vrebao i na kraju je po jednom oduzimao servis suparniku u svakom od setova. 

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Federer (1) - Hewitt 6:3, 6:4

Murray (3) - Benneteau 4:6, 6:3, 6:1

Đoković (4) - Simon (9) 6:4, 7:5

Nadal (2) - Berdych 6:4, 7:5

Pročitajte više