Četiri hajdukovca ušla u idealnu momčad 32. kola SHNL-a

Foto: Ivo Cagalj/PIXELL

RIJEKA je u 32. kolu SuperSport HNL-a ubilježila prvi veći kiks ove sezone. Momčad Željka Sopića izgubila je od Lokomotive u Kranjčevićevoj i tako ostavila Dinamo na prvom mjestu. Modri su pobijedili u Varaždinu na gostovanju 0:1. Briljirao je i Ramon Mierez, koji je vodio Osijek do važne pobjede u Gorici s tri pogotka. Hajduk je pobijedio Rudeš 5:1, a Istra Slaven 3:0. 

Sofascore objavio je idealnu momčad 32. kola, a u njoj, bazirano na individualnim ocjenama, ima najviše hajdukovaca. Dvostruki strijelci protiv Rudeša Filip Krovinović i Rokas Pukštas te kreativni veznjaci Yassine Benrahou i Josip Brekalo pronašli su svoja mjesta.

Mierez i Šotiček brijirali

U idealnom sastavu su po dva igrača Dinama i Istre. Maxime Bernauer i Martin Baturina svaki na svoj način obilježili su pobjedu protiv Varaždina. Baturina je bio kreativni predvodnik Dinamovog napada, a Bernauer je odlično odigrao u obrani te dobro distribuirao loptu iz zadnje linije.

Istra je ovo kolo dala golmana Lovru Majkića, koji je ove sezone imao sjajnih obrana, a sačuvao je netaknutom mrežu i protiv Slavena. Pomogao mu je u tome i pouzdani Dario Marešić, koji je u zadnjoj liniji s Bernauerom i Lukom Jelenićem iz Varaždina.

Napadači su priča za sebe. Ramon Mierez je zabio tri gola na gostovanju kod Gorice. Bio mu je to prvi hat-trick u karijeri. Marin Šotiček s dva je gola bio najbolji čovjek Lokomotive u pobjedi protiv Rijeke, koja je gurnula Dinamo na prvo mjesto nakon 32. kola.

Grafika: Sofascore

Pročitajte više