Četiri veličanstvena u borbi za Zlatnu loptu

Foto: Getty Images / Guliver Image

POLUFINALE Europskog prvenstva odredit će i osvajača Zlatne lopte. U konkurenciji su četiri nogometaša. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Antoine Griezmann i Toni Kroos borit će se za veliko priznanje.

Ronaldo, Bale i Kroos osvojili su s Realom 11. naslov Lige prvaka. Portugalac je postigao 16 golova u natjecanju, a ukupno je u 48 utakmica zabio 51 gol, uz 15 asistencija. Na drugoj strani, Bale je također osvojio Ligu prvaka, a potpisao je ukupno 19 golova i 15 asistencija u 31 susretu. Međutim, nevjerojatan uspjeh s Walesom u Francuskoj mogao bi mu donijeti Zlatnu loptu, ali će sve ovisiti o ishodu baš protiv Ronalda u Lyonu.

U drugom polufinalu igrat će Francuska i svjetski prvak Njemačka. I Kroos je s Realom osvojio Ligu prvaka, pa bi uz eventualni naslov prvaka Europe mogao stići do velikog priznanja. U 44 utakmice za Real upisao je 13 asistencija i jedan gol.

A, tu je i napadač Francuske Griezmann, koji je u finalu Lige prvaka promašio penal i izgubio s Atleticom u Milanu. No, na Euru je trenutačno s četiri gola najbolji strijelac natjecanja i uz naslov s vlastitom reprezentacijom stigao bi na korak od Zlatne lopte. U 54 utakmice za momčad Diega Simeonea postigao je 32 gola, uz sedam asistencija.

Ipak, najveći favoriti su definitivno Ronaldo i Bale, čiji će sudar u Lyonu vjerojatno biti i izravna borba za titulu najboljeg igrača na svijetu.

Pročitajte više