Četrdesetogodišnji djedica Maldini napokon ide u mirovinu

MILANOVA nogometna legenda Paolo Maldini (40) krajem sezone okončat će svoju karijeru, jer smatra da njegovo tijelo više ne može otrpjeti napore talijanske nogometne lige.

Maldini, koji je cijelu karijeru proveo u Milanu za koji je sakupio više od 600 nastupa i osvojio nebrojeno mnogo trofeja dodaje kako nema nikakve šanse da promijeni svoju odluku.

"Sto posto sam siguran da prestajem igrati nogomet krajem sezone. Ostat ću u nogometu, ali ne i na terenu i uopće se nemam namjere premišljati oko ove odluke",  kazao je pouzdani branič, koji u karijeri žali samo za jednom stvari:

"Nikada nisam igrao s Diegom Maradonom, samo za time žalim. "

Na upit žali li i za Zlatnom loptom koju nikada nije osvojio, Maldini je bio jasan:

"Bilo bi mi drago da sam je osvojio, ali to nije trofej zbog kojeg sam se borio cijelu svoju karijeru. Nikada Zlatnu loptu ne bih mijenjao za “scudetto” ili Ligu prvaka. Moja ideja nogometa je da se pobjeđuje zajedno s ostatkom momčadi. "

Maldini je kao 16-godišnjak krenuo u profesionalne vode, u karijeru bez mrlje i prepunu velikih rezultata.

Među ostalim osvojio je šest "scudetta", pet puta Ligu prvaka, četiri Europska superkupa, dva Interkontinentalna kupa.

U 24-godišnjoj karijeri uvijek je bio sigurna karika obrambenog reda momčadi sa San Sira, a to mu je donijelo i rekordnu brojku od 126 nastupa u dresu reprezentacije s kojom ima svjetsko srebro i broncu.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više