Četvero iračkih sportaša stiglo u Peking

IRAČKA olimpijska delegacija doputovala je u ponedjeljak u Peking. U zrakoplovnoj luci u Pekingu dočekao ih je irački ambasador u Kini.

Prije samo tjedan dana su malobrojni irački sportaši, koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama, vjerovali da će dolazak u Pekingu za njih biti samo neostvareni san. Tada je, naime, još na snazi bila odluka Međunarodnog olimpijskog odbora o zabrani nastupa na Igrama sportašima iz Iraka, zbog uplitanja politike u sport u toj zemlji, odnosno akta tamošnje Vlade koja je raspustila dotadašnju garnituru na čelu Iračkog olimpijskog odbora, te je postavila nove ljude koji nisu priznavali Međunarodni olimpijski odbor.

Ipak, Međunarodni olimpijski odbor ukinuo je suspenziju, pa je četvero od ukupno sedmero iračkih sportaša, koji su se kvalificirali na OI, doputovalo u Peking. Ostalo troje sportaša koji bi mogli dobiti priliku za nastup čekaju u Kuvajtu.

U Peking su stigla dva veslača, Haidar Nozad i Hamzah Hussein Jebur, te dvoje atletičara, bacač diska Haidir Nasir i sprinterica Dana Hussein.

"Jako sam sretan i uzbuđen zbog dolaska na Olimpijske igre. Ovo je bio moj san", izjavio je Haidir Nozad.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više