NBA

Četvorica hrvatskih košarkaša prijavila su se za NBA draft

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ČETVORICA mladih hrvatskih košarkaša, Lovro Gnjidić (Cibona), Karlo Matković (Mega), Zvonimir Ivišić (Studentski centar) i Leo Menalo (Stella Azzurra) iskoristili su pravo rane prijave za ovogodišnji NBA draft, za što se odlučilo 247 igrača s američkih sveučilišta te još 36 "internacionalaca", objavila je danas NBA liga. 

NBA draft je na rasporedu 23. lipnja, a igrači mogu povući svoja imena s liste kandidata do 13. lipnja, dok je taj rok za one koji žele nastaviti svoju sveučilišnu karijeru 1. lipnja. Među 247 igrača koji dolaze kao kandidati sa sveučilišta ima i nekoliko sinova vrlo poznatih očeva.

Tako je za draft prijavljen student druge godine na sveučilištu Vanderbilt, Scotty Pippen Jr., koji je rođen u Portlandu, a njegov legendarni otac Scottie igrao je za Trail Blazerse. U NBA ligu želi i Shareef O'Neal, student druge godine na sveučilištu Louisiana State (LSU) i sin Shaquillea O'Neala. 

Na popisu je Ron Harper Jr., koji je završio svoju sveučilišnu karijeru, a sin je peterostrukog NBA prvaka koji je naslove osvajao s Pippenom u Chicago Bullsima (od 1996. do 1998.) i s O'Nealom u Los Angeles Lakersima (od 2000. do 2001.).

Pročitajte više