Chago hrabri suigrače: Podignimo glave, prvenstvo nije gotovo

NAKON što Dinamo nije uspio zabiti Osijeku, jučer je u prijateljskoj utakmici uvalio čak 15 komada Ivančici. U strijelce se upisao i Mathias Chago koji je ušao u drugom dijelu.

Kamerunac je prije četiri godine došao iz osječkog Metalca. Chagu je dobro krenulo, ali onda su uslijedile ozljede koje su ga udaljile s terena, a zato vrijeme su na poziciji zadnjeg veznog afirmirali neki drugi igrači.

"Kad sam tek došao u klub, dobro sam igrao i odlično se osjećao. No, uskoro su me sustigle ozljede, prvo sam zbog ozljede prepona bio godinu dana izvan stroja. Potom je uslijedio problem sa vanjskim listom koji me udaljio s terena četiri mjeseca. Onda je došla ozljeda leđa zbog nisam igrao mjesec i pol", rekao je Chago za službene stranice Dinama.

Za mjesto u momčadi će se morati izboriti pored Calella i Vrdoljaka.

"Dinamo je velik klub u koje je dvadeset i pet kvalitetnih igrača i kad imaš peh drugi igrači to iskoriste. Na mojoj su poziciji igrali Vukojević i Pokrivač, dva vrlo dobra igrača koji su u međuvremenu napravili međunarodnu karijeru. No, nadam se povratku u prvu momčad. Znam da će biti teško, ali neću se predati. Borit ću se, a na treneru je da odluči koga će staviti."

Ovu nedjelju naši prvoligaški travnjaci će mirovati jer nastupa reprezentacija. Kruno Jurčić će tako imati više vremena uigravati momčad za susret s Cibalijom.

"Ova reprezentativna stanka mi je jako dobro došla da se podignem fizički i taktički s obzirom da sam propustio pripreme u siječnju. Imamo dva tjedna da se spremimo za nastavak sezone. Istina je da smo izgubili bodove protiv Osijeka, ali trebamo dignuti glavu. Idemo dalje, ništa nije gotovo", zaključio je Chago.

S.T.
Foto: Index

Pročitajte više