Charisteas: Kad smo dobili Hrvatsku, stisnuo sam šaku

NAPADAČ grčke nogometne reprezentacije i Bayer Leverkusena Angelos Charisteas komentirao je ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2012. igrati u Poljskoj i Ukrajini.

Grčka se nalazi u skupini F zajedno s Hrvatskom, Izraelom, Latvijom Gruzijom i Maltom, a strijelac pobjedničkog gola u finalu Eura 2004. godine protiv Portugala, kaže da je zadovoljan ždrijebom.

"Igrali smo protiv svih momčadi i znamo kako igraju. Mislim da smo imali dobar ždrijeb", kazao je Charisteas, te dodao da je u trenutko kada je Hrvatska svrstana u istu skupinu s Grčkom stisnuo šaku u znak zadovoljstva; naime, u tom su trenutku u bubnju ostale još samo četiri reprezentacije-nositelji, a pored Hrvatske neizvučeni su bili Portugal, Španjolska i Engleska.

"Hrvatska je jak protivnik, ali sigurno nije kao Španjolska ili Engleska. Sigurno će biti naši najveći konkurenti, a potencijalna prijetnja dolazi i od Izraela. Poštujem sve naše protivnike, ali mogu reći da smo dobili grupu po mjeri i ako budemo igrali ozbiljno, nećemo imati problema. Ne smijemo ponoviti pogreške poput onih iz kvalifikacija za SP u Južnoj Africi, poput poraza od Švicarske ili remija s Izraelom i Moldavijom."

Charisteas je komentirao i sudbinu grčkog izbornika Otta Rehhagela kojem ugovor s Grčkim nogometnim savezom istječe nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici.

"Teško je reći što će se dogoditi. On je čovjek koji nikad ne govori što će napraviti."

Pročitajte više