Chelsea ide dalje, Valencia se oprostila s europskim proljećem

MOMČAD Chelseaja osigurala je plasman u osminu finala Lige prvaka gostujućom pobjedom kod Rosenborga 4:0 u 5. kolu C skupine Lige prvaka, dok su Valencia i Schalke odigrali 0:0.

Ovim su se rezultatom Šišmiši oprostili od proljeća u Europi. Valencia, naime, u posljednjem kolu gostuje kod Chelsea, a pobjeda bi ih samo bodovno izjednačila s Rosenborgom, koji je bolji u međusobnim ogledima. Drugi putnik u knockout fazu Lige prvaka dat će utakmica između Schalkea i Rosenborga koja se u Gelsenkirchenu igra 11. prosinca.

Rakitiću 65 minuta na Mestalli

Ivan Rakitić odigrao je prvih 65 minuta za Schalke na gostovanju kod Valencije. Rakitić je, kao i obično, bio zadužen za izvođenje kornera, imao je i nekoliko pokušaja prema golu, no, nažalost po navijače Schalkea, neuspješnih. Valencia je od 32. minute igrala s igračem manje, s obzirom da je Albelda dobio crveni karton zbog prekršaja na Rafinhi. Nijemci su s igračem više uspjeli zadržati za njih povoljan rezultat 0:0 do kraja utakmice i blizu su plasmana u drugi krug.

Početni sastavi:

ROSENBORG: Hirschfeld, Stoor, Kvarme, Riseth, Dorsin, Skjelbred, Tettey, Traore, Sapara, Iversen, Kone
CHELSEA: Cudicini, Belletti, Alex, Terry, A.Cole, Makelele, Wright-Phillips, Essien, Lampard, J.Cole, Drogba

Plave bluze potpuno razbile Norvežane

Chelsea je na gostovanju kod Rosenborga utakmicu odlučio već u prvom poluvremenu, nakon kojeg je vodio 3:0. Za vodeći pogodak najzaslužniji je bio Joe Cole, koji je povukao napad Bluesa, pretrčao dobrih tridesetak metara i opalio bombu prema vratima Rosenborga. Vratar domaćih Hirschfeld je obranio, ali je na odbijenu loptu pritrčao Didier Drogba i snažnim udarcem je zakucao u gornji desni kut vratara norveškog sastava za vodstvo već u  8. minuti i svoj 20. pogodak u Ligi prvaka.

Samo 12 minuta kasnije, u 20. minuti, Drogba je zabio i 21. gol u tom natjecanju, nakon akcije koju je začeo Wright-Phillips. Brzonogi se engleski reprezentativac izvrsno oslobodio svog čuvara i poslao loptu u kazneni prostor, gdje ju je Drogba između dva braniča Rosenborga utrpao u mrežu.

Treći pogodak gostiju postigao je Alex u 40. minuti iz slobodnog udarca prevarivši vratara domaće momčadi s velike udaljenosti, a konačnu krunu je Chelseajeva dominacija dobila u 73. minuti. Nakon udarca Essiena, odbijenu loptu u mrežu je bez problema pospremio Joe Cole. Rosenborg može biti sretan što je večeras primio samo četiri pogotka, s obzirom na igru koju su gosti pokazali i broj prilika koji su stvorili, a Norvežani će i usprkos porazu sami odlučivati o svojoj sudbini u posljednjoj utakmici skupine protiv Schalkea.

Početni sastavi:

WERDER BREMEN: Vander, Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen, Baumann, Vranješ, Hunt, Jensen, Sanogo, Rosenberg
REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Metzelder, Pepe, Marcelo, Diarra, Robinho, Guti, Gago, Raul, Van Nistelrooy

Redoslijed: 1. Chelsea 11, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 5, 4. Valencia 4 

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više