Chelsea: Naravno da smo zainteresirani za Šimunića

POSLJEDNJIH dana u njemačkim, britanskim i hrvatskim medijima provlači se priča o transferu našeg Joeya Šimunića u Chelsea, a Eurosport je sinoć objavio kako je londonski klub za našeg braniča ponudio čak 9 milijuna eura.

Joey Šimunić je prije nekoliko dana u razgovoru za Index kazao kako ne krije želju da jednog dana zaigra u Engleskoj, no da o eventualnom transferu ne želi pričati. "Ako u cijeloj priči nešto i postoji, iz Chelsea se trebaju prvo obratiti Herthi i dogovoriti o eventualnoj naknadi." - rekao je dodajući kako mu je lijepo u Berlinu.

Razgovarajući danas s glasnogovornikom londonskog kluba doznali smo kako je Chelsea zaista zainteresirana za hrvatskog reprezentativca.

Škrt na riječima, glasnogovornik nam je na sva pitanja odgovarao: "Ne komentiramo medijske špekulacije", a nakon što je shvatio da s pitanjima nećemo prestati, teškom mukom uspio je izustiti: "Naravno da smo zainteresirani za njega, ali ništa drugo ne želimo komentirati".

Chelsea zvuči nadnaravno, no pobroje li se žrtve u Mourinhovoj obrambenoj liniji, bajka se brzo transformira u sasvim realističnu pripovjetku. Kapetan John Terry vjerojatno ide na operacijski stol, ozlijeđen je i Boulahrouz, a Gallas je Stamford Bridge zamijenio Emirates Arenom. Ostao je tek Ricardo Carvallho i u klubu su sumanuto počeli tražiti alternative.

Nakon što je gazda Roman Abramovič zaprijetio rezanjem sredstava, Mourinho je odustao od svog prvog picka, Micaha Richardsa. Za njega je Manchester City zatražio 25 milijuna eura, na što su u Chelsea odmahnuli rukom. Na meti je sada sjajni Sol Campbell, a odmah iza njega Joe Šimunić, kojeg su Mourinhovi skauti popratili nekoliko puta, i čija se vrijednost procjenjuje na 8 milijuna eura.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više