CHELSEA

Chelseajev igrač priznao da ide psihijatru. "Novac mi ništa ne znači"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je s Leicesterom senzacionalno 2016. godine osvojio Premiership, Danny Drinkwater je sljedećeg ljeta ostvario transfer karijere.

Sjajnog veznjaka Chelsea je platio 40 milijuna eura, ali njegova karijera na Stamford Bridgeu krenula je u potpuno krivom smjeru. Imao je dosta problema s ozljedama u prvoj sezoni u kojoj je skupio 22 nastupa, uglavnom s klupe. Kad je momčad preuzeo Maurizio Sarri, 30-godišnji Drinkwater nije odigrao ni sekunde, a počeo je upadati u probleme izvan terena.

U travnju 2019. godine pijan je razbio automobil, a u intervjuu za Telegraph priznao je da je potpuno izgubio volju za igranjem.

Napadnut u noćnom klubu

"Ne želim situaciju u Chelseaju uopće spominjati kao opravdanje. Nisam bio u najboljem mentalnom stanju i to što sam napravio je bilo suludo i nikad se ne smije ponoviti", rekao je Drinkwater koji je početkom sezone 2019./2020. posuđen Burnleyu.

No, odigrao je samo dvije utakmice prije nego što je napadnut u noćnom klubu.

"Netko je lagao da sam gnjavio nečiju djevojku. Zaskočili su me i istukli. Iskrenuo sam gležanj, a kad sam otišao na pregled shvatio sam da je napuknuo. Pitao sam se može li sve skupa gore ispasti, nije mi bilo ni do čega", rekao je Drinkwater.

U siječnju ove godine Chelsea ga je posudio Aston Villi za koju je odigrao četiri utakmice, ali sve je upropastio nakon što je na treningu glavom udario suigrača Jotu, zbog čega je poslan kući. Krajem lipnja istekla mu je posudba i vratio se u Chelsea te je krenuo kod psihologa.

O novcu ne razmišlja

"Moj transfer u Chelsea nije ispao onako kako smo očekivali i ja i klub. Napravio sam užasno puno pogrešaka i pokušat ću ih ispraviti. Nisam želio samo uzimati novac od plaće i ne igrati. Zarađujem 110.000 funti tjedno, što je jako puno, ali to mi ništa ne znači uz ove probleme. Iskreno, uopće i ne razmišljam o novcu", rekao je Drinkwater.

U ovom prijelaznom roku pokušat će naći novi klub. Ako ne u vidu klasičnog transfera, onda barem u obliku još jedne posudbe. Ugovor s Chelseajem ima do ljeta 2022. godine.

Pročitajte više