Chivu i Abidal nova pojačanja Barcelone

SVAKA ČAST aktivnostima Manchestera i Bayerna, ali čini se kako "titula" za postignuća u ovoljetnom prijelaznom roku trenutno odlazi na Nou Camp; francuski i rumunjski reprezentativni braniči pojačati će propusnu obranu Barce.

Nakon dovođenja samo dva, ali sjajna i provjerena igrača (Yaya Toure i naravno, Thierry Henry), za Barcelonu će najkasnije do petka potpisati i biti predstavljeni javnosti Cristian Chivu, centralni branič Rome i Eric Abidal, lijevi bočni Lyona. Zanimljivo je kako su oba pojačanja ljevaci i uspješno mogu igrati na boku i u sredini obrane, a Barceloni su igrači ovakve klase bili prijeko potrebni jer je prošle sezone obrana bila daleko najslabiji dio momčadi.

Oba igrača su već dugo na listi želja Blau Grane, ali naravno, ne samo nje, jer je za Abidala veliki interes pokazivao i Arsenal, dok je za Chivua sve do sinoć bila mrtva trka između Intera i Barcelone. Navodno je presudio legendarni George Popescu, Chivuov sunarodnjak, koji je sredinom devedesetih uspješno igrao za Barcu.

Popularni Gica je u izjavi za Radio Catalunyu kako ga je Chivu nazvao i tražio njegov savjet: "Rekao sam mu da uopće ne razmišlja, nego da ide u Barcelonu. Odgovorio mi je da to i želi i kako mu je Barca najdraži klub u Europi".

Daniele Prade, sportski direktor Rome (koja za Chivua traži 18 milijuna eura) se iz pregovora u Barceloni vratio dobro raspoložen: "Ponuda Barcelone je zanimljiva. Odgovoriti ćemo najkasnije za 48 sati, a dopustili smo Barceloni pregovore sa Chivuom i njegovim agentom", što u prijevodu znači da je Roma dala zeleno svjetlo za odlazak u Kataloniju, dok financijski jaču ponudu Intera Prade nije htio komentirati.

Sa Abidalom je situacija bila mnogo jasnija, jer igrač je jasno izjavio kako pod svaku cijenu želi napustiti Lyon i problem je bio jedino u dogovoru o visini odštete između klubova, a na kraju se se našli na oko 15 milijuna eura.

Francuski reprezentativac je već dva dana u Barceloni i očekuje se da danas potpiše ugovor, a njegovo službeno predstavljanje će biti najkasnije sutra.

Barcelona posao smatra riješenim, jer je Van Bronckhorsta koji je držao tu poziciju, već pustila u Feyenoord.

Foto: AFP

Pročitajte više