NBA

Chris Paul govorio o zaradama suigrača. Izdvojio je Darija Šarića

Foto: Getty Images

CHRIS PAUL ove je jeseni nakon jedne sezone u Oklahoma City Thunderu prešao u Phoenix Sunse, gdje će mu suigrači biti Dario Šarić.

Paul je istinska legenda NBA lige i po nekima najbolji čisti razigravač u povijesti, a osim košarkaške, posljednjih godina ima još jednu važnu ulogu kao predsjednik Udruge igrača NBPA, sindikata koji štiti prava košarkaša u NBA ligi.

Prije nekoliko godine NBPA se na čelu s Paulom izborila za povećanje maksimalnih ugovora, što je bila sjajna vijest za najveće zvijezde, ali ne tako dobra za igrače nižeg ranga, za koje klubovima ostaje manje prostora pod salary capom.

Na gostovanju u podcastu Old Man and the Three, koji vodi JJ Redick, njegov bivši suigrač iz LA Clippersa, a danas šuter New Orleans Pelicansa, Redick ga je pitao kako uspijeva u toj ulozi štititi interese svih igrača, od najvećih zvijezda, preko kvalitetnih rotacijskih igrača, do onih koji zarađuju minimalac.

Paul je iznenadio ugovorom.

"To je ludo jer nemam pojma kakav tko ima ugovor. Evo, došao sam u Phoenix i, iskreno, ne znam koliko Devin Booker ima još godina ugovora", rekao je o glavnoj zvijezdi svog novog kluba.

"Ne znam ni za jednog suigrača kakav ugovor ima, osim za Darija Šarića jer je potpisao na tri godine za 27 milijuna nakon što sam došao", rekao je Paul.

O samom radu u sindikatu rekao je da se sve odluke donose zajednički, u razgovoru s dopredsjednicima poput Andrea Iguodale i Garretta Templea.

Pročitajte više