2. HNL

Cibalia, Dubrava i Orijent slave: Ovako će izgledati 2. HNL sljedeće sezone

Marko Mrkonjic/PIXSELL

DRUGA HNL će iduće sezone imati 16 klubova. Iz 3. HNL Jug ulazi Croatia iz Zmijavaca koja je trenutačno treća jer nitko drugi osim njih nije dobio licencu.

Cibalia, prvak 3. HNL Istok, dobila je licencu pa se ekspresno vraća u drugu ligu, a iz 3. HNL Zapad u drugoligaško društvo ulazi Dubrava budući da lider Vinogradar nije dobio licencu.

HNK Cibalia dobila licencu za II. HNL za natjecateljsku sezonu 2019/2020. Predsjednik Uprave HNK Cibalia, Mijat...

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Tuesday, May 21, 2019

>>> HNS objava o licenciranju

>>> Zadar rezultatski osigurao ostanak u Drugoj HNL pa izbačen iz lige

Zadar, koji je rezultatski osigurao ostanak u 2. HNL, ostao je bez licence pa će njihovo mjesto zauzeti Orijent koji je trenutačno treći u 3. HNL Zapad.

 

Istra 1961 pak nije tražila licencu za drugu ligu pa ako izgube u kvalifikacijskom duelu sa Šibenikom za ostanak u 1. HNL, preselit će se u treći rang. Tada bi 16. klub 2. HNL trebao biti Trnje koji je trenutačno 4. u 3. HNL Zapad.

Popis klubova 2. HNL za sljedeću sezonu:

BSK Bijelo Brdo, Cibalia, Croatia Zmijavci, GNK Dinamo II, NK Dubrava, NK Dugopolje, HNK Hajduk II, Hrvatski dragovoljac, Kustošija, Lučko/Međimurje, Orijent, NK Osijek II, Rudeš, Solin, Šibenik (ako ne pobijedi Istru u doigravanju za 1. HNL), NK Trnje (u slučaju da Istra 1961 ispadne iz 1. HNL)

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više