HNL

Cibalia izbačena u treću ligu

Davor Javorovic/PIXSELL

PREMA odluci HNS-a Cibalia nije dobila licencu za Drugu HNL iduće sezone pa će tako klub iz Vinkovaca od sljedeće sezone nastupati u Trećoj HNL.

''Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku A i B iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski."

Cibalia nije zadovoljila sve kriterije pa tako nije dobila priliku zaigrati u Drugoj HNL od sljedeće sezone. Podsjetimo, Vinkovčani su ove sezone ispali iz Prve HNL nakon što su u 36. kola osvojili samo 26 bodova.

Ono što je posebno zanimljivo u cijeloj ovoj priči činjenica je da se finale Kupa igralo na stadionu koji očito nema uvjete ni za Drugu ligu.

Rudeš i Istra ipak su dobili licence za Prvu HNL, a Rudeš je bio sporan zbog problema oko stadiona. To bi značilo da se kvalifikacije za Prvu ligu igraju prema planu, a susresti će se Varaždin i Istra, prvi dvoboj se igra u Puli 30. svibnja, dok je uzvrat 2. lipnja u Varaždinu.

Licence za Prvu ligu dobili su: Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Rudeš, Slaven Belupo i Varaždin.

Licence za Drugu ligu: BSK, Dinamo 2, Dugopolje, Gorica, Hajduk 2, Hrvatski Dragovoljac, Istra, Kustošija, Lučko, Međimurje, Novigrad, Osijek 2, Rudeš, Sesvete, Solin, Šibenik, Varaždin, Zadar i Zagreb.

Primatelji UEFA licence: Dinamo, Hajduk, Osijek, Inter, Lokomotiva, Rijeka i Slaven Belupo
 

Pročitajte više