Cibalia se žalila Busacci: I Fifa će saznati za suđenje u HNL-u

U VINKOVCIMA proživljavaju ono što i Hajduk nakon utakmice sa Splitom ili Slaven nakon Lučkoga. Poslije poraza Cibalije od Hajduka domaćini su se žestoko žalili na suđenje Marija Strahonje i neće stati samo na usmenim prosvjedima. Klub je poslao žalbu Fifi, a predsjednik Petar Šimić tvrdi da će tako raditi svaki put kad ih suci odštete.

"Nismo poslali samo na Fifu, odnosno na Massima Busaccu (predsjednik Fifinog odijela sudaca op.a.). Poslali smo HNS-u i sudačkoj organizaciji. Dobili smo snimku utakmice na kojoj je evidentno da za nas nije dosuđen kazneni udarac, dok je za Hajduk sviran nepostojeći kazneni udarac. Više je nego evidentno da je čovjek odlučio da Cibalia taj dan nije smjela igrati neriješeno, a kamoli pobijediti. Strahonja nosi Fifinu značku i morat će im objasniti neke stvari", rekao je Šimić za Index.

"Nismo tražili izuzeće Strahonje"

Šimić se nada da će ovi potezi Cibalije dovesti do boljeg suđenja u HNL-u.

"Napravili smo to i da bismo upozorili sve suce koji sanjaju međunarodnu karijeru. Nećemo stati na ovome i stalno ćemo Fifi slati ovakve stvari. Događa se to i ostalim klubovima, ne samo nama. Pogledajte što su napravili Slaven Belupu u prošlom kolu."

Je li Cibalia tražila izuzeće Strahonje?

"Ne. Ne mislimo ga tražiti jer je po meni potpuno normalno i prirodno da nam taj čovjek više ne sudi."

Šimić je želio naglasiti još jednu stvar.

"Suđenje je u prvih šest kola bilo zadovoljavajuće. Izgubili smo tri domaće utakmice od Intera, Belupa i Osijeka, ali su suci korektno odradili svoje posao i čestitali smo protivniku. Tako uvijek radimo kad je protivnik bolji. No, kad izgubite kao od Hajduka, kad je sudac ponavljao jedanaesterac dok se ne zabije gol, morate biti nezadovoljni."

UO odbio Šimićevu ostavku


Šimić je nakon utakmice s Hajdukom ponudio ostavku, no Upravni odbor je danas to odbio.

"Upravni odbor je bio u najjačem sastavu i odlučeno je da ostanem na čelu kluba i nastavim s ovim poslom."

Zašto se Šimić uopće odlučio na podnošenje ostavke?

"Navikao sam pobjeđivati i ići naprijed, a onda vidite da se nemoćni kad vam se događaju situacije kao protiv Hajduka. Teško podnosim nepravdu i nisam želio napraviti eventualnu štetu klubu."

Pročitajte više