Cibona iz ponora do finala Kupa preko beskarakternog Zadra

KOŠARKAŠI Cibone plasirali su se u finale Kupa Krešimira Ćosića pobjedom 81:71 nakon produžetka dramatične utakmice protiv Zadra.

Izuzetno napet bio je kraj regularnog dijela prvog polufinala hrvatskog Kupa. Zadar je imao sve u svojim rukama, vodstvo 60:58, no Cibona je u posljednjih 10 sekundi preko Gordona uspjela izjednačiti. Sudac je svirao silaznu putanju, jer lopta nije ušla u koš, a Zadar u produžetku više nije imao karaktera ni snage. Već nakon minute Vukovi su vodili 65:60 te mirno uplovili u borbu za svoj sedmi kup.

Utakmicu su obilježile dobre obrane, ali i brojne pogreške s obje strane. Nakon poluvremena, Cibona je vodila 27:23, da bi u trećoj četvrtini potpuno potonula. Zadrani su u tim trenucima igrali vrlo dobro te do 27. minute imali najveće vodstvo nakon što je Stipčević utrpao još jednu tricu. No, uporna se Perasovićeva momčad donekle uspjela približiti te je u presudnu posljednju dionicu ušla s manjkom od 4 koša, odnosno 44:40. Početak te dionice obilježili su promašaji lakih poena s obje strane, do 34. minute bilo je 46:44. Tada je Tomas tricom vratio Cibonu u vodstvo, a na isti način odgovorio je Stipčević za novo vodstvo Zadra. Nakon toga smo ponovno brojili promašene šuteve i izgubljene lopte, a odmah nakon što je Rančić tricom postavio 52:47, nešto manje od tri minute do kraja, činilo se da je gotovo.

U redove Cibone uvukla se nervoza, a minutu do kraja bili su na -4. U posljednjoj minuti Ružić je pogodio za koš koji se činio pobjedničkim, no s tim se nije slagao vižljasti Gordon koji je emotivno proslavio koš za izjednačenje.

Cibonu su predvodili Gordon sa 26 te Marko Tomas sa 22 koša, dok je najbolji od poraženih bio Rok Stipčević sa 19 koševa. Večeras izvrsni Marko Car dodao je 17.

Pročitajte više