Cibona izbjegla Zadar u polufinalu doigravanja

KOŠARKAŠI Cibone pobijedili su u posljednjem ogledu Lige za prvaka Zagreb 104:87 i time su osvojili treće mjesto na kraju regularnog dijela.

U KC Dražen Petrović se igrala utakmica za treće mjesto, a Cibona je trebala pobijediti s najmanje devet poena kako bi izbjegla Zadar u polufinalu.

U tome su lakoćom uspjeli budući su kontrolirali cijeli tijek ogleda i stalno vodili sa deset poena i više. Do pobjede su Cibonu vodili Mulaomerović sa 28 i Warren sa 22 poena. Kod poraženih je najbolji bio Tomić sa 22 poena.

"Odigrali smo jako koncentrirano u prvoj četvrtini i odmah stvorili veliku razliku što nam je kasnije čak bio i teret jer smo previše žurili. Zadovoljan sam pobjedom i plasmanom u playoff s trećeg mjesta", kazao je novinarima nakon utakmice Ivan Sunara.

Razloga za zadovoljstvo nije imao njegov suparnik Željko Pavličević, koji je obranu svoje ekipe opisao kao katastrofalnu. "Ako primite 104 koša ne možete očekivati pobjedu. Kada su Mulaomerović i Warren zajedno bili na terenu, nismo ništa mogli protiv njihovog napada; nismo imali igrača koji može zaustaviti Damira Mulaomerovića.  Odigrali smo vanserijsku sezonu, ali smo u ključnoj utakmici trokirali i sada igramo protiv Zadra. Ovo je možda najbolja utakmica Cibone ove sezone", smatra Pavličević.

Sunara ne zna je li štrajk ujedinio njegove igrače ili su se Cibosi protiv Zagreba trgnuli iz nekog drugog razloga, ali podržao je njihova nastojanja da "utjeraju" novac koji im klub duguje. "Ne bih želio komentirati je li to utjecalo na homogenizaciju i ovako dobru igru ili ne. Igrači imaju pravo štrajkati i tražiti novac koji im uprava duguje", podvukao je Sunara.

U polufinalima Lige za prvaka će tako igrati Zadar - Zagreb i Split - Cibona, a dva dalmatinska kluba imaju prednost domaćeg parketa. Prve utakmice se igraju 17. svibnja, a u finale će momčad koja prva izbori dvije pobjede.

Split je lako na Gripama sa +34 pobijedio goste iz Broda, u utakmici gdje je Perić postigao 33, a Rudež 27 poena. Time su Splićani osigurali sljedeće sezone nastup u NLB ligi. Zadrani su lako pobijedili na Baldekinu u dalmatinskom derbiju 94:77, a najbolji strijelac ogleda je bio Brewer sa 18 poena.

Liga za prvaka, 14. kolo:

Šibenik – Zadar 77:94

Cibona - Zagreb 104:87

Split - Svjetlost 103:69

Dubrava - Cedevita 84:92

Redoslijed: 1. Zadar 13-1, 2. Split 11-3, 3. Cibona 10-4, 4. Zagreb 10-4, 5. Cedevita 6-8, 6. Šibenik 3-11, 7. Svjetlost 2-12, 8. Dubrava 1-13

M.Š../Totalsport
Foto: K.H.

Pročitajte više