Cibona još tri godine u Euroligi

NA NEDJELJNOM sastanku Upravnog odbora Eurolige košarkaša odlučeno je da će u sljedećoj sezoni u elitnom europskom klupskom natjecanju ponovno sudjelovati 24 momčadi, a njih 14 potpisalo je novi trogodišnji ugovor kojim im se garantira nastup u Euroligi.

Među klubovima koji imaju zagarantiran nastup u Euroligi i u naredne tri godine je i zagrebačka Cibona VIP.

Klubovi koji imaju zagarantiran nastup u Euroligi u naredne tri godine su: Virtus Bologna, Fortitudo Bologna, Benetton Treviso (Italija), Barcelona (Španjolska), Panathinakos i Olympiakos (Grčka), CSKA (Rusija), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Cibona VIP (Hrvatska), Efes Pilsen i Ulker (Turska), Žalgiris (Litva), ALBA (Njemačka), Olimpija (Slovenija).

Jedno mjesto zagarantirano je i jednoj francuskoj momčadi, Pau-Orthezu ili ASVEL-u, ovisno koja će biti uspješnija u domaćem prvenstvu, te jednoj od ove tri španjolske momčadi - Real Madrid, tau Ceramica, Unicaja - ovisno tko će biti uspješniji u domaćoj ligi.

Preostalih osam mjesta u sljedećoj sezoni popunit će dva španjolska, te po jedan talijanski, grčki, francuski, poljski i srpsko-crnogorski klub, dok će posljednje mjesto pripasti ili španjolskoj Pamesi ili slovenskoj Krki.

Ukoliko se Pamesa ne plasira u polufinale prvenstva Španjolske, tada će naredne sezone igrati u Euroligi kao pobjednik ovosezonskog ULEB Cupa, a ukoliko se sastav iz Valencije uspije plasirati u poluzavršnicu domaćeg prvenstva, tada će nastup u Euroligi pripasti slovenskoj Krki, koja je ove sezone igrala u finalu ULEB Cupa.

Također je odlučeno da će se "Final Four" sljedeće sezone igrati u izraelskom Tel Avivu, dok će se završni turnir sezone 2004/05. igrati u Moskvi. Kandidati za domaćinstvo "Final Foura" 2006. su Beograd i London.

Pročitajte više