Cibona pobjedom potvrdila ostanak u ABA ligi

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone pod Tornjem su slavili u 24. kolu regionalne košarkaške ABA lige protiv slovenske Krke sa 85:78 (41:30), te je i teoretski osigurala ostanak u ABA ligi.

Kod Cibone Nebojša Joksimović ubilježio je 20 poena, Filip Krušlin 17, a Ante Žižić 13 koševa i 10 skokova. Krku su predvodili Ive Ivanov sa 21 i Jure Lalić sa 16 poena.
 

 
 Damir Mulaomerović, trener Cibone, nakon susreta je rekao: "Teška utakmica za nas kao i sve zadnje. Ja sam zadovoljan kako smo odigrali iako je bilo padova u igri. Zadovoljan sam kako su momci odigrali. Bez obzira na sve, nije im lako. Završili smo jedan ciklus koji je vrlo bitan te smo osigurali opstanak, što je bio glavni cilj. Momcima kapa dolje, znaju svi u kakvim smo uvjetima i pod kojim smo pritiskom bili. Imamo još dvije utakmice ABA lige protiv dva jaka protivnika, tako da možemo odigrati rasterećenije i pokazati sav talent koji dečki imaju. Žao mi je zbog ozljede Šiška".

Nik Slavica je dodao: "Jedna teška utakmica, osobito u ovakvom rasporedu gdje se igra svaka tri dana. Ovo nam je bila bitna pobjeda. Mi smo sad osigurali sve i iduće dvije utakmie možemo odigrati puno lakše. Sljedeća utakmica nam je protiv Zadra te se od sutra pripremamo za njih"

Trener gostiju Vladimir Anzulović je dodao: "Zaslužena pobjeda Cibone. Očekivao sam bolju igru naših, prvenstveno u obrani i što se tiče individualne odgovornosti. 58 poena od Cibonine vanjske linije je previše. Puno takvih poena je posljedica dekoncentracije, što možda i nije čudno s obzirom da naši playmakeri prvi put igraju ovakve utakmice. Isključiv razlog poraza je naša slaba obrambena igra na vanjskoj liniji Cibone".

Cedevita u nedjelju igra protiv Metalca.

Petak
Zadar - MZT Skopje               84:72

Subota
Tajfun - Partizan                    65:83
Cibona - Krka                         85:78
Mega Leks - Union Olimpija     78:81

Nedjelja
Crvena zvezda - Sutjeska
Cedevita - Metalac

Ponedjeljak ž
Budućnost - Igokea
 

 

Pročitajte više