Cibona protiv Benfice lovi drugi krug Europe Cupa: "Već smo napravili dobar posao"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone večeras od 19 sati igraju utakmicu 4. kola FIBA Europe Cupa. Pod Toranj stiže Benfica koju su "Vukovi" porazili u prvom kolu.


Trener Cibone Slaven Rimac uoči utakmice je rekao:

"Benfica je nezgodna momčad, prije svega što na poziciji 4 i na poziciji beka imaju jake igrače. Mogu zabiti puno koševa i napraviti probleme protivniku. Cook je dobra ruka za tri poena, pravi igrač, iako za dosta stvari nezainteresiran, ali u scoringu, osobito na kraju četvrtine je puno aktivniji. Morat ćemo od prve minute biti agresivni na njega. Cilj je da te njegove šuteve smanjimo", kaže Rimac.

"Moramo biti energetski dobri, imamo tu veću rotaciju, tako da se nadam a ćemo se moći defanzivno nametnuti, a Benfica s obzirom na svoju ligu nije navikla na čvršću, grublju i agresivniju košarku. Mislim da smo dobar posao napravili u prve tri utakmice, osobito za prolaz dalje", zaključio je.

"Utakmica je od velike važnosti i znamo što nam nosi. Benfica nam praktički otvara drugi krug i svi znamo što nas očekuje. Nadam se da ćemo uspjeti pobijediti i nastaviti europsko natjecanje", rekao je Ante Žižić u najavi susreta.

"Benfica je jako dobra ekipa s dva tri odlična pojedinca s tim Cookom koji je igrač za velike lige. Znamo i njegovo NBA iskustvo, tako da ih ne možemo podcijeniti. Još su se pojačali s Radićem od zadnje utakmice, tako da nas očekuje jedna teška utakmica. Drago mi je da ove godine imam priliku igrati u europskom natjecanju, nadam se da će potrajati što duže", dodao je Žižić.

Pročitajte više