Cibona protiv Zvezde ide po pobjedu

NAKON pobjede nad Panathinaikosom, Cibona u 20. kolu Goodyearlige u Draženovom domu dočekuje beogradske košarkaše.

Cibona je među 16 najboljih momčadi u Europi, a samo dva dana prije susreta sa Zvezdom pobijedila veliki Pao rezultatom 72:70.

"Nama je uvijek lakše igrati protiv jakih protivnika, kvalitetnih klubova europskog ranga. A Zvezda to jest, igraju dobro u ULEB kupu, snažna su i respektabilna momčad, ali ne i nepobjediva. Ovu euforiju nakon pobjede protiv Grka možemo iskoristiti i za novi trijumf protiv Beograđana." - izjavio je Davor Kus, a prenose službene stranice zagrebačkog kluba.

Trener Cibone Dražen Anzulović ima probelma s igračima koji su se "potrošili" u utakmici s Panathinaikosom, no tvrdi kako protiv Zvezde idu po pobjedu

"Zvezde je jaka, iskusna momčad s kojom neće biti lako. Njih uvijek treba respektirati. Pogotovo što smo prilično ispuhani i umorni nakon pobjede protiv Panathinaikosa." - kazao je Anzulović.

"Oni su imali čak sedam dana za pripremu utakmice, mi ćemo protiv njih morati istrčati na parket za manje od 48 sati. Tražili smo odgodu za nedjelju, nismo dobili. No, ništa to ne znači, idemo u svakoj utakmici na pobjedu." - dodao je Cibonin trener te najavio kako bi se do kraja tjedna njegovoj momčadi mogao priključiti igrač s eurospkim iskustvom.

Na suparničkoj strani, Zvezdin trener tvrdi kako je svjestan da u Zagebuneće biti lako.

"Cibona je jedan od najjačih protivnika. Stigli su do 16 najboljih ekipa Eurolige, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, čak su u dobili Panathinaikos. U svakom slučaju čeka nas težak posao u Zagrebu" - prenosi Blic izjavu Dragana Šakote.

Susret Cibone i Crvene zvezde bit će 109. po redu, a kako su obje momčadi imale 54 pobjede ijedan neriješeni rezultat sigurno će biti neizvjesno. Ipak, Cibona ima prednost domaćeg terena i samopouzdanje nakon pobjede nad Panathinaikosom.

Na utakmici se ne očekuju problemi, a policija ju je okarakterizirala kao susret bez većeg rizika

"Nismo ništa posebno pripremali oko osiguranja utakmca, a o dolasku Delija nemam podatke." - izjavio je za Index načelnik PU zagrebačke Krunoslav Borovec.

S.H.

Pročitajte više