CIBONA

Cibona tri dana prije početka priprema dovela novog igrača

Foto: KK Cibona

CIBONA s pripremama za novu sezonu počinje u ponedjeljak, a u međuvremenu još popunjava igrački kadar. Tako je danas objavila dolazak novog playmakera.

Radi se o 23-godišnjem Šibenčaninu Krešimiru Radovčiću, koji je osim u klubu iz rodnog grada igrao za Zabok, a lani za slovenske Helios Sunse.

"Još je jedan talentirani hrvatski mladi igrač u Ciboni. Prošlo je ljeto bio na širem spisku reprezentacije. To je dečko koji nije preskakao stepenice u karijeri, išao je korak po korak i ovaj je još jedan jako bitan za njegovu karijeru. Jako je dobar dečko, radišan, a to je ono što smo tražili u ovom trenutku. Nije tražio nikakve specijalne uvjete što se tiče statusa u ekipi, tražio je šansu i mi smo mu je dali. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju", prokomentirao je Radovčićev dolazak trener Ivan Velić, a prenosi službena stranica kluba.

"Uspjeli smo se dogovoriti i nije tu bilo neke dileme. Odlučio sam se na Cibonu jer je to iskorak u mojoj karijeri. Zadovoljan sam i ponosan na to. S Cibonom sam i prije bio u kontaktu, no prošle godine sam se odlučio na Helios jer sam htio ići korak po korak, nisam htio preskakati stepenicu. Bio sam zadovoljan u Sloveniji. Imali smo dobru sezonu i puno sam napredovao tako da sam sad odlučio otići korak više. Mislim da je Cibona pravi klub jer imaju strategiju razvoja mladih igrača", rekao je Radovčić.

U Ciboni će se ponovno sastati s Tonijem Nakićem, bivšim suigračem iz Šibenika, koji je ranije ovog ljeta postao prva Cibonina prinova.

"Tu su sve dečki koje poznajem, neke i osobno. S Tonijem sam jako dobar. Čuo sam od njega da je stekao dobre dojmove dok je trenirao gore u ovoj ljetnoj pauzi. Dobro ćemo se pripremiti za period koji slijedi i bit ćemo spremni na testove koji slijede. Nadam se da će se i publika vratiti u dvoranu bez obzira na situaciju s koronom", poželio je novi igrač Vukova.

On će se momčadi priključiti tijekom vikenda, kad će se svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na koronavirus kako bi u ponedjeljak mogli početi s pripremama.

Pročitajte više