Cibona u paklu Pionira: Zvezda traži pomoć navijača, treneri u problemima

Foto: Hina

NAKON sinoćnjeg slavlja Cedevite nad Partizanom, večeras od 21 sati igra se drugi zagrebačko-beogradski derbi. Cibona gostuje kod prvaka ABA lige Crvene zvezde.

Obje momčadi čekaju derbi nakon europskih uzbuđenja, "Vukovi" su prošli skupinu FIBA Europe Cupa, a Zvezda se još bori za prolaz u Euroligi, no u Beogradu je prije tri dana pao veliki Real Madrid. Uvijek paklena atmosfera još je jedan adut za domaćine.

Trener Cibone Slaven Rimac uoči utakmice je rekao: "Napast ćemo ih tamo gdje smatramo da smo slabi, ali riječ je o momčadi koja se može prilagoditi na više stvari s obzirom na roster, tako da moramo biti pametni i puno bolji u obrani. Prije svega u tim defanzivnim duelima 1 na 1 kako bi nam bilo lakše".


"Zvezda je zadnje dvije godine u problemima s rosterom i ozljedama, tako da ni u oni nisu u idealnoj situaciji. Neće nam biti lako igrati u Pioniru pred njihovim navijačima", dodao je Rimac pa otkrio da nije zadovoljan dosadašnjim tijekom sezone.

"Iskreno, kao trener ove momčadi nisam zadovoljan s time kako izgledamo i s onim što smo prezentirali, ali ne treba tu tražiti alibi. Dat ću sve od sebe da budemo puno bolji. Jednostavno nismo dobri i onakvi kako sam zamišljao, na skoru smo 4-7. Nismo mi tu nešto spektakularno kiksali, ali neke utakmice su nam bile nadohvat ruke i da smo bili bolji, mogli smo imati puno zavidniju situaciju".

"Ne smijemo izgubiti od Cibone!" 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić odmah je nakon velike pobjede njegovih igrača na Real Madridom upozorio momčad da se ne opuštaju jer protiv Cibone kiks nije dopušten.

"U goste nam dolazi klub bogate povijesti. Nakon osvajanja ABA lige ušao je u jednu fazu stabilizacije. Cibona je u ovu sezonu ušla sa timom koji očigledno nije mogao odgovoriti željama i ambicijama. Sada imaju ekipu koja sigurno može odgovoriti na sve izazove u ABA ligi. Da je u ovom sastavu počela sezonu, siguran sam da bi se Cibona sada borila za sam vrh. Tu su sada igrači iza kojih su velike karijere, kao i mladi sa velikim talentom. A protiv nas će biti rasterećeni", rekao je Radonjić u najavi utakmice.
 
"Dobili smo Strassburg, pa smo izgubili od Olimpije. Dobili smo Bayern, pa smo izgubili od Igokee. Ne smijemo dopustiti da izgubimo od Cibone. Znamo koliko nam znači ABA liga, a kakva je sada situacija, možda nam i neće značiti. Ne želim da poslije dobrih mečeva dolazimo u krizne situacije", rekao je Radonjić igračima nakon Reala.

"Cibona zaslužuje apsolutni respekt. Ne smijemo dozvoliti da njena rasterećenost i iskustvo dođu do izražaja. Mi smo ti koji moramo nametnuti kvalitetu. Moramo biti na visini zadatka. Očekujemo i veliku podršku sa tribina", zaključio je Radonjić.

 

Pročitajte više