Cibona u Sibiru lovi europski Final Four: "Dražen nam je dodatni motiv"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone danas putuju u daleku Rusiju gdje u četvrtfinalu FIBA Europe Cupa 16. ožujka igraju protiv Eniseya iz Krasnojarska.

Vukove očekuje kvalitetan protivnik koji je iz natjecanja izbacio Turk Telekom, jednog od konkurenata za trofej. Također problem bi im mogla stvarati i vremenska razlika. Nije nimalo lako otići igrati u Sibir, naglasio je kapetan Cibone Marin Rozić.

"Riječ je o momčadi koja ima dosta stranaca i individualna kvaliteta im je na visokom nivou. Malo tko nam je davao šanse protiv Juventusa koji je pobijedio Žalgiris u Kaunasu, a mi smo to riješili u dvokoraku. Imamo svoje adute i odigrat ćemo  najmanje dvije dobre utakmice. Dat ćemo sve od sebe i nitko neće biti sretniji od nas ako se plasiramo na Final Four", dodao je Rozić i istaknuo kako je dodatni motiv činjenica da je Dražen Petrović držao taj pehar.

"U ulasku u svlačionicu ima jedna sličica koju su Smogovci napravili, s Draženom koji drži baš taj pehar. Sama pomisao da bismo se mi uključili u tu borbu za pehar, meni osobno, a vjerujem i mojim suigračima, ledi krv u žilama", kaže Rozić.

Trener Cibone Damir Mulaomerović vjeruje da mogu proći Ruse.

"Oni otprilike koriste sedam igrača, maksimalno osam, što je za nas dobro. Radi se o boljoj momčadi od svih ostalih. Sama činjenica da su izbacili Turk Telekom s 2-0 znači da su dobri. Uvjeren sam i samtram da dobrom individualnom i timskom pripremom možemo pobijediti i povesti, odnosno napraviti break", rekao je Mulaomerović i dodao:

"Dobra stvar je što smo završili jedno natjecanje pa se možemo fokusirati na utakmice koje dolaze. Vidim da su momci motivirani, treniramo super i nemamo teret utakmice svaka tri dana. Ne možemo nikoga podcijeniti. U dobrom smo zdravstvenom i optimalnom trenažnom procesu, a sama činjenica da igramo za final four je dodatni motiv".

Pročitajte više